Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Vi söker en engagerad och kompetent biträdande projektledare för ett spännande projekt med utvärdering av beslutsstödsystemet Diver Solution. Syftet med projektet är att utifrån den förstudie som gjordes 2023 göra en utvärdering om universitetets befintliga system kan uppfylla de behov som verksamheten har. Systemet används för att stödja planering och uppföljning av universitetets verksamhet inom ekonomi, utbildning och forskning.

Projektet innefattar fem mindre pilotprojekt:

Pilot 1:  Diver – Dashboard och Measure factory

Kan en dashboard skapa den önskade verksamhetsnyttan och möta de analysbehov som identifierats? Här vill vi testa att skapa en dashboard utifrån ett institutionsperspektiv.   

Pilot 2 Diver – Power BI

Testa att koppla ihop Power BI med Diver solution. Power BI består av verktyg för att hitta och dela användbara insikter med hundratals datavisualiseringar, inbyggda AI-funktioner, enkel Excel-integration samt förbyggda och anpassade dataanslutningsprogram.

Pilot 3 Diver – Studentplanering, intäktsanalys

Testa att bygga en avancerad uppföljningsmodell för studentplanering och intäktsanalys i Diver solution.

Pilot 4 Stratsys

Testa en installation av planerings- och uppföljningsverktyget Stratsys där vi under ett par månader kan testa systemet för att se om detta skulle kunna vara ett bra system för digitalisering av verksamhetsplaner, verksamhetsberättelser och ekonomiuppföljning.

Pilot 5 Hypergene

Utvärdera universitets planerings- och uppföljningsprocess i verktyget Hypergene för att se om detta skulle kunna vara ett bra system för digitalisering av verksamhetsplaner, verksamhetsberättelser och ekonomiuppföljning.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara att tillsammans med projektledaren planera, genomföra och följa upp pilotprojekten samt skapa en struktur för att fånga verksamhetens behov.

Kravprofil

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet av projektledning
  • God kunskap om och erfarenhet av arbete med planering, uppföljning och analysarbete i exempelvis Fokus, Raindance, Primula och Ladok
  • Ett stort engagemang och intresse av planerings- och uppföljningsfrågor
  • God kännedom om och erfarenhet av Umeå universitetets organisation

Omfattningen på uppdraget är 25 %. Det kan antingen utföras som ett uppdrag inom ramen för befintlig anställning vid Umeå universitet (om tillämpligt och sådan finns) eller i form av en ny anställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 5 maj 2024. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen.  

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-543-24
Kontakt
  • Maria Hanell, 9007868099
  • Annakarin Resoluth, 090-7867172
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb