Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Projektsamordnare vid Institutionen för medicinsk biovetenskap

Institutionen för medicinsk biovetenskap tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet(www.medbio.umu.se) och bedriver forskning och undervisning inom ämnena Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi. Institutionen har c:a 90 anställda. Vi söker en projektsamordnare med bioinformatikerkompetens. Anställningen är tillsvidare och avser heltid. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Anställningen är placerad i ”laboratoriehuset” i byggnad 6M, med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan

Arbetsuppgifter
Vi söker en driven och erfaren projektsamordnare för att ansluta sig till vårt team inom Clinical Genomics Umeå. 

Arbetsuppgifterna kommer till en del att bestå i att projektleda och administrera lokala serviceprojekt inom plattformen, medverka i nationell projektsamordning och nationellt ledningsgruppsarbete. Den andra delen av arbetet kommer att bestå i planering, utveckling, testning och validering av bioinformatiska arbetsflöden, utveckling av bioinformatiska metoder, och att utföra bioinformatiska och statistiska analyser, främst kopplat till sekvensdata. Vidare ingår arbete med datahanteringslösningar/-servrar. Resor till samarbetspartners i och utanför Sverige förekommer, likaså kurs- och konferensresor.

Kompetenskrav och kvalifikationer
Doktorsexamen i molekylär epidemiologi, medicinsk genetik, bioinformatik, biostatistik eller annan doktorsexamen som bedöms som likvärdig är ett krav. Dokumenterade programmeringskunskaper i Python och dokumenterad erfarenhet av storskalig sekvensanalys är ytterligare ett krav, likaså erfarenhet av att arbeta i Linuxmiljö och systemadministration. Dokumenterad erfarenhet av arbete med projektledning är ett krav. Den sökande förutsätts ha god förmåga att analysera komplexa situationer och kunna fatta strategiska beslut. Mycket goda skriftliga och muntliga färdigheter i både svenska och engelska är ett krav. 

Stor vikt kommer att läggas vid egenskaper såsom förmågan att kunna samverka med andra på ett positivt sätt, god organisationsförmåga, flexibel inställning, driven och förmågan att arbeta självständigt. I praktiken syns detta genom att du bland annat skapar team-känsla, arbetar konstruktivt med andra bioinformatiker, forskare samt övrig personal inom Umeå universitet och personal inom vården.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Förståelse för och erfarenhet av att hantera säkerhetsaspekter som rör patientdata och genetisk information. God förmåga att sammanställa resultat och data till rapporter och vetenskapliga publikationer. Erfarenhet av arbete med olika typer av sekvensdata (Illumina, Nanopore, PacBio) samt arbete med både humana och mikrobiella sekvensdata. Programmeringskunskaper i R och erfarenhet av att utföra analyser på datakluster är meriterande. Erfarenhet av att använda analyshanteringsverktyg såsom Snakemake och Nextflow.

Övriga upplysningar
Clinical Genomics Umeå utgör en nod inom SciLifeLab Clinical Genomics Platform, och är en plattform som ger stöd till klinisk forskning och utvecklar framtidens metoder för precisionsmedicin. Clinical Genomics arbetar tätt samman med Genomic Medicine Centre North (GMC Norr), som i sin tur utgör en nod inom Genomic Medicine Sweden (GMS) som samordnar införandet av precisionsmedicin i hela landet.

Anställningen är tillsvidare och på heltid, med start snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:

  • Ett personligt brev som beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen.
  • En meritförteckning (CV).
  • Kopia av betyg, examensbevis samt övriga meriter som du vill åberopa.

I anställningsprocessen kan det bli aktuellt med referenstagning.

Ansökan skall sändas in elektroniskt i word- eller pdf-format.

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av professor Richard Palmqvist, telefon: +46 70 – 645 12 50, 
e-postadress: richard.palmqvist@umu.se.

Din ansökan görs via vårt e-rekryteringssystem, Varbi och ska vara inkommen senast den 21 april 2024. Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-529-24
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb