Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Projektet består av att utföra fysiologiska experiment om multisensorisk integration och dess samspel med kognitiva funktioner i relevanta associationskortex av mus som djurmodell.

Arbetsuppgifter

Postdoktorn ska utföra neurofysiologiska mätningar av nervcellernas aktivering in vivo genom att använda en kombination av elektrofysiologi, cellulär och dendritisk avbildning hos djurmodellen. Analys av data från dessa experiment kommer också att vara en mycket viktig del av arbetet.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom fysisk kemi. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Dokumenterad erfarenhet inom modellering samt analyser av komplexa biologiska system genom programmering av analys algoritmer i Matlab, Phyton och C/C++ är ett krav.

Meriterande

Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter, samt för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.

Färdigheter med modellering och analys av komplexa biologiska system på olika nivåer (som till exempel protein struktur och cellulära nätverk), samt med automatisering av algoritmer för fysiologiska experiment är meriterande. Dokumenterad samarbets- och kommunikationsförmågor är också meriterande.

Mer om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i två år (24 månader) till enligt villkor i avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor.

Mer information om gruppens forskning finns att läsa på vår websida: https://www.umu.se/en/research/groups/physiology-of-cortical-microcircuits/

Ansökan 

Ansökan ska innehålla:

  • En kort beskrivning av forskningsintressen och motivering till varför du är intresserad av anställningen.
  • CV
  • Publikationslista
  • Examensbevis från forskarutbildning samt andra relevanta examina
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 10 maj 2024.

Vid frågor kontakta: paolo.medini@umu.se

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-477-24
Kontakt
  • Paolo Medini, paolo.medini@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-03-22
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb