Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning av arbetsplatsen

UCCB är ansvarig för/organiserar all verksamhet som rör forskning med försöksdjur på Umeå Universitet. Vi är specialister på djurförsöksfrågor och kan ge service och vägledning i djurförsöksfrågor till forskare, doktorander och andra anställda på Umeå universitet.

Vår ekonom har gått vidare till nya utmaningar och vi söker nu en efterträdare.

Arbetsuppgifter

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna som ekonom ingår följande:

 • Löpande bokföring och fakturering.
 • Att ansvara för att ta fram underlag för samt upprätta enhetens budget, prognoser och bokslut.
 • Utgöra ett kvalificerat stöd för personal och ledning i ekonomiska frågor.
 • Analys och kalkyler av ekonomiskt resultat, inklusive konsekvensanalys av olika scenarios utifrån ekonomiska perspektiv.

En del personaladministration såsom upprättande av anställningsavtal, arvodesräkningar, reseräkningar ingår också såväl som diarieföring, ansvar över accesser till lokaler och att vara enhetens IT-kontaktperson.

En del av arbetet kan komma att utföras vid annan enhet inom Medicinska fakulteten.

Kvalifikationer

Du som söker har lägst kandidatexamen inom ekonomi eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt dokumenterad erfarenhet av ekonomiarbete liksom listat ovan. Du är en van användare av Officepaketet och i synnerhet av Excel. Eftersom kommunikationen inom universitetet sker på både svenska och engelska, ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Du har även en förmåga att pedagogiskt förklara och kommunicera ekonomisk information.

Som person är du målmedveten, strukturerad och prestigelös. Du har en god förmåga att arbeta självständigt. Arbetet kräver också god samarbets- och initiativförmåga samt att du är analytisk och noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av övergripande ansvar för ekonomihantering och vana av arbete med webbsidor är särskilt meriterande.

 

Villkor

Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas. Deltidslösningar kan diskuteras vid önskemål.

 

Ansökan
Du ansöker genom vårt elektroniska rekryteringssystem senast 17 april 2024. Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev
 • CV/meritförteckning
 • Examensbevis

Intervjuer sker löpande. Vid frågor kring denna rekrytering, kontakta ansvarig chef på telefon 090-786 64 30, eller per epost på leif.carlsson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-499-24
Kontakt
 • Leif Carlsson, 090-7866430
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-22

Tillbaka till lediga jobb