Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Arbetar du med systemutveckling eller databaser? Motiveras du av att dela med dig av din kompetens inom t.ex programmering? Här har du möjlighet att kombinera din nuvarande anställning med en läraranställning på deltid vid Umeå Universitet. Vid institutionen för informatik undervisar vi bland annat på systemvetenskapliga programmet med inriktning mot design, interaktion och innovation och det är där vi tror att din professionskompetens kan vara värdefull för våra IT-studenter. Vill du veta mer om denna typ av anställning, kontakta gärna oss. 

Arbetsuppgifter
Genom anställning som adjungerad adjunkt knyts praktisk erfarenhet och professionskompetens till Umeå universitet samtidigt som ett ömsesidigt kunskapsutbyte kan ske mellan universitetet och det omgivande samhället. Adjungerad adjunkt är en anställningsform för lärare som har sin huvudsakliga verksamhet utanför högskoleväsendet. Anställningen är tidsbegränsad och på deltid mellan 10-30%. 

Innehavaren av anställningen avser undervisning inom informatik med inriktning mot systemutveckling. Detta kan innefatta områden såsom programmering, databasdesign, dataanalys/business intelligence, IT-säkerhet, programvarukvalitet, systemutvecklingsmetoder, IT-arkitektur, webb- och systemutveckling. Du som söker denna anställning arbetar inom branschen och behärskar programmering och grundläggande kunskap inom bland annat databaser och SQL. Undervisningen avser grundnivå eller avancerad nivå. Innehavaren av anställningen som adjungerad universitetsadjunkt förväntas undervisa vid kurser inom ovan nämnda områden men undervisning utanför dessa områden kan komma att ingå. I arbetsuppgifterna kan kursansvar ingå inkl. kursutveckling och administrativa göromål vid institutionen. Till arbetsuppgifterna hör också att aktivt följa utvecklingen om det egna ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt.

Behörighetskrav för anställningen
Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som adjungerad universitetsadjunkt som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Yrkeserfarenhet inom IT-branschen är ett krav.

Bedömningsgrunder 
Bedömningsgrunder för den nu aktuell anställningen gäller i första hand graden av skicklighet inom systemutveckling. Prövningen av pedagogisk skicklighet och relevant yrkeserfarenhet ska ägnas särskild vikt vid denna anställning. Vikt läggs även vid god administrativ skicklighet. Administrativ skicklighet visas bland annat genom förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt genom förmåga att ange och hålla tidsramar samt god samarbetsförmåga.

Ansökan
Ansökan sker via rekryteringsystemet Varbi. I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervju och referenstagning.

Vid frågor kontakta oss gärna för mer information!

Institutionen för Informatik bedriver forskning och utbildning med fokus på digitalisering av samhälle, organisationer och vardagsliv. I vår forskning adresseras områden såsom digital transformation, användarupplevelser, digitala tjänster, digitala plattformar, artificiell intelligens, internet of things och materialitet. I våra studier av digitalisering rör vi oss i många kontexter såsom offentlig sektor, media, spel, underhållning, finansbolag, entreprenörskap, IT-bolag, tillverkande industri och handel. Vi utvecklar ständigt våra kurser och utbildningsprogram och vår institution präglas av intresse, engagemang, samarbete och stolthet. Välkommen till oss!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1832-23
Kontakt
  • Katrin Jonsson, prefekt, 090-7869387
  • Tina Lundmark, Hr-samordnare, 090-7866438
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb