Umeå universitet, Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Umeå universitet, Umeå universitetsbibliotek

Välkommen till Umeå universitetsbibliotek, en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid Umeå universitet. Med över 110 engagerade medarbetare är vi ett av Sveriges större forskningsbibliotek, bestående av Universitetsbiblioteket (UB), Medicinska biblioteket, och biblioteket vid Konstnärligt campus. 

Akademiskt skrivande och kommunikation (ASK) är en del av avdelningen för Vetenskaplig kommunikation. ASK utgör en vital resurs för hela universitetet genom att erbjuda stöd för studenters utveckling av akademisk litteracitet. Vårt team av skrivpedagoger och undervisande bibliotekarier arbetar tillsammans för att erbjuda undervisning och handledning inom till exempel akademiskt skrivande, muntlig presentationsteknik, studieteknik, referenshantering och informationssökning på både svenska och engelska. 

 

Vi erbjuder dig:

Med din kunskap om akademisk litteracitet och pedagogik kan du möta bibliotekets användares olika behov av utbildning och stöd. Detta inkluderar ett nära samarbete med skrivpedagoger, andra bibliotekarier och olika delar av akademin. Du kommer att genomföra individuell handledning och drop-in sessioner, föreläsningar och workshops både lokalt och digitalt. I arbetsuppgifterna ingår det även utveckling av digitala läromedel samt aktivt deltagande i bibliotekets fortsatta pedagogiska utveckling. Du kommer även att utföra systematiska sökningar åt forskare och jobba med passtjänstgöring i något av våra bibliotek. 

Vi värdesätter din förmåga att samverka och skapa goda kontakter både internt och externt, och ser fram emot att se dig bidra till vår verksamhet med ditt engagemang och din expertis. 

 

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. 
 • Flerårig dokumenterad erfarenhet av undervisning och ett genuint intresse för vetenskaplig kommunikation. 
 • Mycket god förmåga att kommunicera effektivt på både svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. 

Du är strukturerad och organiserad i ditt arbete och kan prioritera dina uppgifter på ett bra sätt. Du har en stark samarbetsförmåga och teamkänsla, samtidigt som du är flexibel och självständig i ditt jobb. Att vara proaktiv, driven för att initiera och fullfölja projekt är naturligt för dig och du gör det gärna i samarbete med dina kollegor. 

 

Det är meriterande om du har:

 • Undervisat på högskolenivå. 
 • Undervisat inom områdena informationssökning och referenshantering. 
 • Genomfört forskarutbildning. 
 • Arbetat på forskningsbibliotek. 
 • Erfarenhet av öppna lärarresurser. 

 

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsprov kan förekomma.

Närmare upplysningar lämnas av: 

 • Kristoffer Lindell, avdelningschef Vetenskaplig kommunikation 070–3080031, kristoffer.lindell@umu.se. 
 • Stefan Fleig, Ordförande SACO, 090-7865998
 • Anders Lennver, Ordförande OFR-S, 090-7869596
 • Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-specialist, Emma Moström, emma.mostrom@umu.se.

 

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2023-10-23.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1585-23
Kontakt
 • Emma Moström, HR specialist, emma.mostrom@umu.se
 • Kristoffer Lindell, Avdelningschef, 090-7865990
Facklig företrädare
 • Stefan Fleig, SACO, 090-7865998
 • Anders Lennver, ST, 090-7869596
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-10-23

Tillbaka till lediga jobb