Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

På Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin forskar och undervisar vi inom flertalet ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.

Vi söker dig som vill arbeta brett inom administration och har erfarenhet av administrativt arbete på universitet eller högskola! 

Du blir en del av vårt stora glada arbetslag av administratörer inom institutionen för folkhälsa och klinisk medicin som arbetar med ekonomi-, HR-, utbildnings- och institutionsadministration. Vi samverkar med institutionerna kirurgisk och perioperativ vetenskap och strålningsvetenskaper, stora delar av det gemensamma arbetslaget har sina arbetsplatser intill varandra. 

Arbetsuppgifter
Arbetet som institutionsadministratör är en självständig, bred roll och innefattar omfattande kontakter med studenter, lärare och ledning.

Du kommer att arbeta med studieadministration av uppdragsutbildningar och enstaka kurser samt med HR-administration.
I studieadministration ingår bland annat att arrangera workshops och seminarier i samarbete med ansvariga lärare. Det kan vara att skicka inbjudningar, ta emot anmälningar, hantera kursantagningar, ha kontakt kring logi och mat och resebokningar samt ha kontakter med studenter. Du administrerar också kursplattformen, publicerar scheman och examinationsuppgifter och deltar i vissa möten för att skriva protokoll. 

HR-administration innebär att tillsammans med HR-teamet ansvara för administrering av anställningsavtal samt hantering av stipendier, varsel och reseräkningar. I arbetsuppgifterna ingår även bevakning av uppehålls- och arbetstillstånd och semesterrapportering.

Andra administrativa arbetsuppgifter kan också förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lägst gymnasieexamen och några års erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete vid universitet eller högskola. Du har goda kunskaper i Officepaketet och är van att arbeta med administrativa system. För arbetet krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du är utåtriktad och har gott ordningssinne, samarbetsförmåga och god förmåga att självständigt ta ansvar för och lösa förekommande arbetsuppgifter. Du är intresserad av och har förmåga att arbeta med utveckling av rutiner och arbetssätt. Eftersom rollen innebär samverkan med många olika parter ska du ha förmåga att skapa goda kontakter med olika intressenter i situationer där man periodvis arbetar under tidspress. 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Intervjuer genomförs löpande under ansökningstiden.

Tillträde snarast efter överenskommelse. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse
Löneform fast lön enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1061-23
Kontakt
  • Helena Karlsson, 090-7866432
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb