Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Första forskningsingenjör 

Institutionen för Fysiologisk botanik söker en första forskningsingenjör till ett projekt för växters skydd mot för mycket ljus. Anställningen avser heltid tillsvidare, med tillträde 1 september 2023 eller enligt överenskommelse. 

Institutionen för fysiologisk botanik

Institutionen för Fysiologisk botanik är en del av Umeå Plant Science Center (UPSC), som är ett av Europas mest framstående forskningscentrum inom experimentell växtbiologi (www.upsc.se). UPSC:s forskning fokuserar på växtmolekylärbiologi, växtfysiologi, cellbiologi, trädbioteknik, ekofysiologi och skogsgenetik och stöds av ett stort urval av specialdrivna tekniska plattformar. UPSC är en mångkulturell arbetsplats med personal från hela världen. Vår grupp och den bredare forskningsmiljön vid Umeå universitet ger en vänlig och stödjande atmosfär och många möjligheter till samarbete. Mer än 4 300 anställda och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Vi välkomnar din ansökan!

Projektbeskrivning

Vår grupp studerar translationell genreglering det vill säga hur reglerad translation påverkar mängden producerat protein. Vi har visat att denna typ av genreglering är speciellt viktig i då växtceller går igenom stora förändringar som under fröets utveckling, eller andra former av vila till exempel perenna växters vintervila. Vi har även visat att translationell genreglering är viktigt när en växt utsätts för stress som torka eller patogen attack. Vi studerar translation på genomnivå med olika former av Ribo-Seq metodik och vi söker nu förstärkning av vår grupp med en person som har erfarenhet av både den biokemiska delen och analysen av sekvensdata från Ribo-Seq.

Kvalifikationer

Vi letar efter en kreativ och entusiastisk kollega som är beredd att arbeta både självständigt och i samarbete med andra labbmedlemmar.

För behörighet krävs doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen i biologi, växtbiologi eller motsvarande.

Sökande ska ha god förmåga att samarbeta och ta initiativ samt mycket god kunskap i muntlig och skriftlig engelska. En god förmåga att självständigt organisera och rapportera arbetet krävs. Därtill krävs att kandidaten har god kompetens inom både molekylärbiologi och bioinformatik samt har förkunskaper inom Rib-Seq och erfarenhet av rening av ribosom-komplex från växter.

Ansökan

En fullständig ansökan ska innehålla

  1. Personligt brev (max 2 sidor)
  2. Meritförteckning - CV med publikationslista,
  3. Styrkt kopia av doktorsexamensbevis och andra relevanta bevis/intyg
  4. Kopia av doktorsavhandling
  5. Övriga handlingar som den sökande vill åberopa.

Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i formaten Word eller PDF. Logga in och ansök via knappen i slutet av denna sida. 

Sista ansökningsdag är 2023-06-23

Närmare upplysningar lämnas av Dr. Johannes Hanson (johannes.hanson@umu.se).

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1069-23
Kontakt
  • Johannes Hanson, 090-7866744
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-23

Tilbage til Ledige stillinger