Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utbildningsadministratör med fokus på administrativt stöd för våra utbildningsprogram, där en av huvuduppgifterna är att arbeta med studievägledning för våra utomeuropeiska studenter. Rollen är bred och arbetsuppgifterna varierar och kan handla om allt från administration och utvecklingsarbete till att ge praktiskt och psykosocialt stöd till våra studenter.
Som utbildningsadministratör vid institutionen för epidemiologi och global hälsa fungerar du som kvalificerat administrativt stöd i frågor som rör våra utbildningar. En av de mer omfattande arbetsuppgifterna är att arbeta med studievägledning. I arbetet med studievägledning på institutionen ingår stöd till utomeuropeiska studenter i introduktion till studier vid svenskt universitet, rådgivning i migrationsfrågor, praktisk och psykosocial studierådgivning samt planering av studiebesök.
Utöver studievägledning innebär arbetet administrativt stöd till studierektor. I dina arbetsuppgifter ingår även bedömning av meriter för antagning vid UmU från utomeuropeiska universitet och andra administrativa uppgifter t.ex. stöd vid institutionens lärar- och arbetsplatsmöten.  Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och anpassas efter verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning på lägst gymnasienivå. Arbetet kräver att du har god datorvana och erfarenhet av att arbeta i Office 365, Episerver, SELMA och LADOK. Vidare krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska samt ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Meriterande är att du har vana av att arbeta med studievägledning. Vi söker en flexibel, drivande och ansvarstagande person som kan arbeta självständigt. Du bör ha en god förmåga att planera och organisera ditt eget arbete. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor förutsätts god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet av motsvarande arbete från högskola/universitet är meriterande.

Villkor

Anställningen är tillsvidare med start så snart som möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1040-23
Kontakt
  • Anna-Karin Hurtig, 090-7856812
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb