Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning

Statsvetenskapliga institutionen och Centrum för skolledarutveckling söker en vikarierande HR-samordnare som vill arbeta brett med HR-frågor. Anställningen är ett vikariat på 7 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde den 1 september enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-samordnare arbetar du såväl operativt och strategiskt och fungerar som ett nära stöd till institutionens prefekt/avdelningschef och ledning i HR-frågor. Arbetsuppgifterna består till stor del av rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt samt rådgivning utifrån gällande lagstiftning, avtal, policys och riktlinjer. Arbetsuppgifterna består även av löpande HR-arbete som administration av rekrytering- och anställningsärenden samt hantering av ärenden i universitetets personaladministrativa system.

Andra uppgifter är att samordna och administrera ärenden till arbetsplatsträffar, lokal samverkansgrupp samt prefektens beslutsmöte och föra minnesanteckningar/protokoll. Det ingår viss administration i systemet för bemanningsplanering (BPS), samt uträkning av doktoranders och postdoktorers anställningstid. Även andra personaladministrativa arbetsuppgifter ingår i form av att regelbundet stödja medarbetare i HR-frågor. Du medverkar till att utveckla HR-relaterade rutiner och arbetssätt på institutionen.

Kompetenskrav

Till denna anställning söker vi dig som har examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande samt erfarenhet från självständigt arbete inom HR-området. Arbetet kräver kunskaper om lagar och avtal inom personalområdet samt goda kunskaper i engelska, såväl som i svenska, i både tal och skrift är ett krav.

Variationen i arbetsuppgifterna är stor och du bör trivas i en miljö med många arbetsuppgifter pågående samtidigt och med många kontaktytor. Du bör också ha lätt för att samarbeta, skapa goda relationer och kommunicera med personer på olika nivåer. Arbetet ställer mycket höga krav på självständighet och du behöver vara strukturerad och kunna planera ditt eget arbete. Du behöver också vara noggrann och flexibel.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av HR-arbete i stor organisation, gärna universitet eller högskola. Du bör ha god datavana och det är också särskilt meriterande om du har arbetat med personaladministrativa system som till exempel Primula, PASS, Varbi och Adato. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar

Anställningen är ett vikariat på 7 månader. Tillträde är den 1 sept eller enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Magnus Blomgren, magnus.blomgren@umu.se eller HR-samordnare Cecilia Burck, cecilia.burck@umu.se

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV, personligt brev som motiverar varför du söker jobbet samt kopia på examensbevis. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-977-23
Kontakt
  • Cecilia Burck, HR-samordnare, 090-7867205
  • Magnus Blomgren, prefekt, 090-7866171
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tilbage til Ledige stillinger