Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Företagsforskarskolan vid Umeå universitet och Institutionen för psykologi söker en doktorand i psykologi med inriktning mot utvecklingsmiljöer inom artistisk och rytmisk gymnastik på barn- och ungdomsnivå. Ett intresse för idrottspsykologi och utvecklingsmiljöer är således nödvändigt. Ansök senast 2023-08-11.

Projektbeskrivning

Doktoranden kommer att ingå i en internationell projektgrupp och samarbeta med forskare vid Umeå universitet, Universitetet i Swansea (Wales), Universitetet i Agder (Norge) samt representanter från Svenska Gymnastikförbundet. Det övergripande syftet med forskningsprojektet är att identifiera och bättre förstå faktorer i utvecklingsmiljön som bidrar till att unga gymnaster inom artistisk och rytmisk gymnastik fortsätter eller slutar med sin idrott. Resultaten från projektet kommer att användas av Gymnastikförbundet för att bättre förstå hur de kan arbeta för att reducera avhopp och få fler unga gymnaster att hålla på längre. Doktoranden kommer att vara involverad i arbetet med studiens design, implementering, datainsamling samt analys av insamlad longitudinell data där både avancerade statiska analyser (t.ex. strukturell ekvationsmodellering, flernivåanalys) och analys av kvalitativ data utgör centrala delar av projektet. Sökanden bör därför ha ett intresse av att arbeta med både kvantitativ och kvalitativ data.

Företagsforskarskolan vid Umeå universitet

Företagsforskarskolan är en multidisciplinär forskarskola där projekten är baserade på samarbeten mellan Umeå universitet och externa organisationer. Doktoranderna inom Företagsforskarskolan utgör en interdisciplinär grupp som, förutom varje enskild forskningsspecialisering, erbjuds ett skräddarsytt kurspaket som skapar en stark plattform för framtida arbete inom forskning och utveckling. En doktorandtjänst inom Företagsforskarskolan inkluderar även en praktikperiod vid en av de externa organisationerna för varje doktorand.

Behörighet

Grundläggande behörighetskrav för att bli antagen till utbildning på forskarnivå är avlagd examen på avancerad nivå, fullgjorda kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. För att antas till utbildning på forskarnivå i psykologi krävs dessutom att den sökande har minst 90 högskolepoäng i ämnet psykologi. Projektets utformning gör att sökande ska kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi söker en engagerad, ansvarsfull och kreativ doktorand med hög motivation för forskarstudier. Anställningen som doktorand ställer krav på god förmåga att arbeta i ett team såväl som förmåga att arbeta självständigt.

Givet projektets design och samarbetet med Svenska Gymnastikförbundet ser vi det som meriterande att den sökande har en idrottsvetenskaplig bakgrund, kunskap inom idrottspsykologi, praktisk erfarenhet från idrottsrörelsen (t.ex. som tränare eller spelare) samt ett intresse för estetiska idrotter (ex. gymnastik, konståkning). Givet att projektet innebär bearbetning av både kvantitativ (longitudinell och multivariat data) och kvalitativ data är erfarenhet av avancerade statistiska metoder och analys av kvalitativ data meriterande. Vid urval kommer vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor för anställningen

Utlysningen avser heltidsanställning som doktorand med målsättning om en doktorsexamen. Doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt forskarutbildning vilket innefattar själva projektet, men även forskarutbildningskurser. För anställningen gäller att du förväntas utföra huvuddelen av ditt arbete på Institutionen för psykologi, Umeå universitet. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete ingå (upp till max 20 %). Anställningen är tidsbegränsad till fyra år vid heltidsstudier, med förlängning i upp till ett år vid institutionsarbete. I ett första skede omfattar anställningen ett år, varpå den förnyas med högst två år i taget under förutsättning att den individuella studieplanen följs.

Ansökan

Ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi, som du hittar på universitetets sida för Lediga jobb. Ansökningsförfarandet öppnar 2023-08-11.

http://www.umu.se/om-universitetet/lediga-jobb/

En fullständig ansökan ska innehålla:

  1. Personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten (max 2 sidor)
  2. CV/meritförteckning
  3. Ett kort skiss på max två sidor där du ger en beskrivning av ditt forskningsintresse i relation till forskningsprojektet och befattningens inriktning
  4. Kopior av examensbevis
  5. Kopior av uppsatser/övriga publikationer
  6. Ev. övriga meriter med relevans för anställningen

Observera att ofullständig ansökan inte kommer att behandlas.

För de sökande som blir kallade till intervju kan arbetsprov ingå. Arbetsprov kan bestå av skriftliga och/eller muntliga uppgifter som genomförs inför eller i anslutning till intervju.

Närmare upplysningar lämnas av docent Louise Davis, ,0907866771 Louise.davis@umu.se eller prefekt Annika Nordlund, 090-786 78 30, annika.nordlund@umu.se

Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.

Facklig information lämnas av SACO, 090-786 53 65, SEKO civil, 090-786 52 96 samt ST, 090-786 54 31.

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-11    

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1071-23
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-08-11

Tillbaka till lediga jobb