Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur och didaktik inom engelska, finska meänkieli, franska, italienska, lingvistik, svenska/nordiska språk, ryska, samiska, spanska och tyska. Institutionen har ca 120 anställda och är en mångspråkig och mångkulturell arbetsplats i en kreativ miljö. Läs mer på https://www.umu.se/institutionen-for-sprakstudier/ 

Vi utlyser nu en anställning som amanuens. Anställningsomfattning 50 %, tillträde 2023-08-14 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Amanuensen utför administrativa arbetsuppgifter i anslutning till institutionens utbildning och forskning. Detta kan exempelvis inkludera:

 • Boka undervisningssalar
 • Sammanställa scheman
 • Administrera kurssajter i Canvas
 • Bistå med stöd i tentamenshanteringen
 • Stötta i användandet av digitala läromedel, tex ordna tillfälliga licenser
 • Hantera och administrera pedagogiska verktyg (ex surfplattor)
 • Bistå lärare i kursutvärderingsprocessen

Andra arbetsuppgifter så som att bistå i undervisningsrelaterat arbete och ge administrativt stöd i olika typer av forskningsprojekt på institutionen kan även ingå.

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning, enligt 5 kapitlet 10§ HF, på grundnivå eller avancerad nivå inom universitet och högskola. Du som söker denna anställning ska, vid tillträdesdagen, kunna uppvisa antagningsbesked till sådan utbildning.

Kvalifikationer
Arbetsuppgifterna kräver att du har god administrativ förmåga, att du är ansvarstagande, strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt. Då arbetet innebär många kontakter med både lärare och studenter bör du även vara serviceinriktad och ha god samarbetsförmåga.

Du uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift. Kunskaper i andra språk som ingår i institutionens utbildningsutbud är meriterande.

Det är även mycket meriterande om du har erfarenhet av studier vid Institutionen för språkstudier.

Övriga upplysningar
Lön regleras utifrån Umu:s lokala kollektivavtal.

Anställning på max 50% under 5-12 månader med tillträde 2023-08-14 eller enligt överenskommelse.  Då vi eftersträvar kontinuitet ser vi gärna att du kan arbeta som amanuens mer än en termin. För amanuensbefattningar kan anställning ske på högst ett år i taget, dock sammanlagt högst tre år. Innehavare av anställningen bör vara studerande under hela anställningsperioden. 

Anställningen är placerad i Umeå.

Ansökan
Till ansökan bifogas ett personligt brev, CV/meritförteckning samt utdrag ur Ladok/kursintyg.

Din ansökan görs i e-rekryteringssystemet Varbi senast 2023-06-11.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-24
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-956-23
Kontakt
 • Daniel Andersson, prefekt, 090-7865708, daniel.andersson@umu.se
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • ST, 090-7865431
 • SEKO, 090-7865296
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb