Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för Integrativ medicinsk biologi bedriver undervisning på bland annat läkarprogrammet. Vi söker nu ca 25 amanuenser för deltagande i anatomiundervisningen av våra studenter.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att undervisa och vara handledare vid demonstrationer, samt praktiska övningar.

Behörighet

Anställning som amanuens enligt Högskoleförordningen 5 kap.
Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå inom universitet eller högskola (HF 5 kap §10).

Kvalifikationer

Sökande ska vara godkänd teoretiskt i samtliga ämnen på läkar- eller tandläkarprogrammen t.o.m. termin 3, samt ha avslutat kursen ” Organsystemens struktur och funktion” med godkänt resultat.

Villkor

Vi söker nu ca 25 amanuenser under höstterminen 2023. Omfattningen motsvarar 5–10 % anställning under 2–4 månader efter överenskommelse med amanuensansvarig lärare. Anställningen ska fullgöras parallellt med studier. Lön enligt amanuensavtal.

Ansökan

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast den
11 augusti 2023.


Tillträde
1 september, eller enligt överenskommelse.

Din ansökan ska innehålla:

En kort beskrivning av dig själv, samt motivering varför du söker anställningen. Ange även om du har tidigare erfarenhet av liknande uppgifter. Bifoga ett aktuellt intyg på studieresultat från Studentwebben.

Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta: 

Universitetslektor Fahad Sultan

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 september, eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 25
Sysselsättningsgrad 5-10%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-827-23
Kontakt
  • Fahad Sultan, fahad.sultan@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-08-11

Tillbaka till lediga jobb