Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Forskningen kommer att utföras vid Institutionen för klinisk mikrobiologi (umu.se)  Mattias Forsell Lab (umu.se) Umeå universitet, inom en forskargrupp som fokuserar på en förbättrad förståelse av humorala immunsvar mot infektion och vaccination av människor. I samarbete med forskare från Helsingfors, Finland, kommer du att engageras i projekt som undersöker hur antivirala antikroppar kan skydda mot hantavirusinfektion.

Arbetsuppgifter

Klinisk mikrobiologi söker en förste forskningsingenjör 20% under 8 månader, start omgående. Projekten är en del av ett samarbetsprojektet ”Prometheus” som finansieras av National Institutes of Health, USA. Vi har tidigare skapat monoklonala antikroppar som är brett neutraliserade av olika hantavirus (Mittler et al. Science Translational Medicine, 2022). Tjänsten innebär att fortsätta denna forskning för att bättre förstå varför människor men inte sorkar blir sjuk av infektionen, samt verkningsgrad av monoklonal antikroppsterapi mot hantavirusinfektioner.

Kvalifikationer

Du ska ha avlagt doktorsexamen inom biokemi, strukturbiologi, cell- och molekylärbiologi, genetik eller relaterad disciplin. Du måste vara flytande i tal och skrift på engelska. Eftersom projektet kommer att inkludera samarbeten måste du även kunna arbeta produktivt i ett team och därför ha en god förmåga att samarbeta. Utmärkta kommunikationsförmågor krävs för att interagera effektivt med kollegor och kamrater, inklusive kollegor från kompletterande forskningsområden. God initiativförmåga är ett krav.

Meriterande 
Erfarenhet av arbete med infektion- och behandlingsstudier i sorkar är starkt meriterande. Då hantavirusinfektioner utförs i laboratorium med säkerhetsklass 3 är erfarenhet av detta av största vikt. Du bör uppvisa starka relevanta forskningsresultat, vilket framgår av första författarskap i publikationer som presenterar banbrytande nya forskningsresultat eller nya molekylärbiologiska verktyg, med tonvikt på hantavirus.

Mer om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 20% under 8 månader. Tjänsten medför aktivt samarbete med Helsingfors fram till och med januari 2024. Tjänsten ska startas omgående.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:

  1. Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen, hur du kan bidra till projektet samt i vilken riktning du vill utveckla det (högst 1 A4 sida).
  2. Ett CV som beskriver akademisk utbildning och tidigare anställningar.
  3. Din publikationslista.
  4. En kopia av doktorsexamen och andra relevanta examensbevis.
  5. Namn och kontaktinformation med e-postadresser för två eller tre akademiska referenser.
  6. Annan relevant dokumentation som du vill inkludera till stöd för din ansökan.

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska (helst).

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 8 juni 2023.

Information

För ytterligare information om detta projekt, vänligen kontakta
Mattias Forsell  mattias.forsell@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1010-23
Kontakt
  • Mattias Forsell, 073-0211221
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb