Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Sociologiska institutionen söker en förste forskningsassistent som ska arbeta inom projektet ”En undersökning av högre utbildnings liberaliserande effekt?” finansierat av Vetenskapsrådet. Anställningen är en visstidsanställning på heltid under 4 månader.

Den anställde kommer att ansvara för planering och genomförande av forskning i samarbete med projektledaren och samarbetande forskare i tidigare nämnda projekt. Start av anställningen är enligt överenskommelse.

Behörig att söka är den som avlagt doktorsexamen inom sociologi eller annat för innehållet relaterat område. Tidigare erfarenheter av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Det viktigaste bedömningskriteriet för anställningen är dokumenterad vetenskaplig skicklighet och en stark akademisk meritlista, inklusive publikationer inom relevanta områden (såsom fördomar och politiska attityder). Den anställde måste kunna analysera longitudinella undersökningsdata med kvantitativa metoder. Sökande måste kunna tala och skriva engelska flytande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet så som t.ex. samarbetsförmåga.

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

- ett komplett CV, inklusive publikationslista

- en kopia av doktorsexamensbevis

- en forskningsplan på engelska (max 2 sidor)

- kopior av sökandens publikationer (max 3)

Ansök via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2023-03-20. För ytterligare information om befattningen, kontakta projektledare Maureen Eger (maureen.eger@umu.se)

Information om projektet finns på projektets hemsida: Högre utbildnings liberaliserande effekt

I normalfallet förväntar vi oss att den anställde är närvarande på arbetsplatsen i Umeå och deltar i institutionens gemensamma aktiviteter.

Om oss

Sociologiska institutionen har omkring 60 anställda som är verksamma främst inom utbildning och forskning. Vi erbjuder en stimulerande miljö med goda karriärmöjligheter. Institutionen genomför omfattande forskning och betonar ett arbetsklimat som stimulerar. För mer information om Institutionen besök vår hemsida; Sociologiska institutionen (umu.se)

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-447-23
Kontakt
  • Sofia Wård, 0907866445
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb