Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin är en av de större institutionerna inom medicinska fakulteten. Vi bedriver grundutbildning inom flera program och huvudsakligen inom läkarprogrammet. Vår forskning spänner över ett mycket brett register. Det handlar om stora folksjukdomar som astma, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och psoriasis, men även mindre vanliga sjukdomar som Skellefteåsjukan och medfödda hjärtfel.
https://www.umu.se/institutionen-for-folkhalsa-och-klinisk-medicin/

 Projektbeskrivning
Inom EU-projekten VALESOR och MARCHES planeras omfattande miljöepidemiologiska litteraturöversikter och meta-analyser om specifika luftföroreningars hälsoeffekter.

Anställningen som förste forskningsassistent är tidsbegränsad 12 månader på heltid.

Arbetsuppgifter
Din uppgift som förste forskningsassistent i projekten VALESOR och MARCHES innebär att ingå en i forskargrupp om luftföroreningar och medverka i genomförandet av litteraturöversikter och framtagande av meta-analyser om specifika luftföroreningars hälsoeffekter. 

Andra administrativa arbetsuppgifter kan också ingå.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har avlagt doktorsexamen med inriktning mot luftföroreningars hälsoeffekter. Du ska också ha erfarenhet av att genomföra epidemiologiska studier om luftföroreningars effekter, god förmåga att analysera och sammanfatta denna typ av vetenskapliga artiklar, samt goda färdigheter i manusförfattande på engelska.

Vi söker dig som har god kommunikativ och administrativ förmåga då projektet innefattar många olika parter. Stark vetenskaplig drivkraft förväntas.

Eftersom kommunikationen inom institutionen/arbetsgruppen sker på både svenska och engelska, ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.


Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev samt examensbevis och vara inkommen senast 2023-02-23.


Varmt välkommen med din ansökan!



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-179-23
Kontakt
  • Anna Oudin, anna.oudin@umu.se
  • Johan Nilsson Sommar, johan.sommar@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-27
Sista ansökningsdag 2023-02-23

Tillbaka till lediga jobb