Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

MIMS (The Laboratory for Molecular Infection Medicine Sweden) är den svenska noden för Nordic EMBL Partnership for Molecular Medicine. Vårt uppdrag är att främja forskningens spetskompetens inom infektionsmedicin och att utveckla karriärerna för nästa generations forskare inom detta område. Genom vårt partnerskap med European Molecular Biology Laboratories (EMBL) och ett starkt nätverk av nordiska partners kopplar vi svensk vetenskap till en expanderande familj av europeiska forskningscentra för molekylärmedicin.

Vi söker en vikarierande projektsamordnare för ett tidsbegränsat vikariat upp till 24 månader motsvarande 50% med fokus på arrangemang. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Anställningen är placerad vid institutionen för molekylärbiologi, Umeå Universitet. 


Arbetsuppgifter

Som projektsamordnare kommer du att arbeta nära MIMS-ledningen när det gäller att organisera workshops, konferenser, retreater och möten (görs i samarbete med kommunikatör och science manager). Andra uppgifter inkluderar att tillhandahålla stöd för att organisera evenemang och möten, inklusive researrangemang, och sammankoppla MIMS aktiviteter med avdelningens dedikerade administrativa tjänster.

Arbetet som samordnare inom MIMS kräver att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Med tanke på arbetsuppgifternas karaktär bör du vara en serviceinriktad person med mycket god kommunikations- och organisationsförmåga. Det är också av yttersta vikt att du kan skapa goda och serviceinriktade relationer både med institutionens externa och interna målgrupper. Som person är du självständig, flexibel, initiativtagande och strukturerad.

 

Kvalifikationer

 • För att fylla denna roll på ett effektivt sätt måste du kunna kommunicera med våra forskare. Du kommer att behöva en grundlig förståelse av arbetsprocesserna inom forskning och relaterad administration.
 • Högskoleutbildning (lägst kandidatexamen) krävs.
 • Du har en god förmåga att se den övergripande bilden, samt erfarenhet av att jobba med planering och organisatoriska frågor inom universitetsvärlden.
 • Utmärkta kunskaper i engelska i tal och skrift, och åtminstone grundläggande förståelse i svenska.

    

Övriga önskvärda kvalifikationer

 • Du har goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet av den dagliga driften av ett forskningscenter vid ett universitet.
 • Tidigare erfarenhet inom vetenskaplig projektsamordning är fördelaktigt men inget krav.
 • Internationell erfarenhet.
 • Erfarenhet av att organisera aktiviteter som engagerar offentligheten är fördelaktigt men inget krav.

 

Ansökan

Du ansöker genom vårt e-rekryteringssystem senast den 13 februari 2023. Ansökan ska vara skriven på engelska (företrädesvis) eller svenska och ska innehålla:

 • Ett personligt omslagsbrev som förklarar varför du är intresserad av anställningen och hur du uppfyller de väsentliga och önskvärda kvalifikationerna (högst två A4-sidor).
 • En CV som dokumenterar utbildning och nuvarande och tidigare anställningar.
 • Namn och e-postadresser med två till tre referenser.
 • Annan relevant dokumentation som du vill inkludera till stöd för din ansökan.

Kontaktperson: Oliver Billker, oliver.billker@umu.se 

Välkommen med din ansökan!

 

Mer om oss

Mer information om MIMS finns att läsa på vår websida: https://www.mims.umu.se/. Du hittar mer information om Institutionen för molekylärbiologi på www.umu.se/molbiol.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-149-23
Kontakt
 • Oliver Billker, oliver.billker@umu.se
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-14

Tillbaka till lediga jobb