Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för kultur- och medievetenskaper tillhör Umeå universitets humanistiska fakultet och har omkring 70 anställda. En unik kombination av ämnesområden gör institutionen till en kreativ miljö i skärningspunkten mellan konst, kultur, litteratur och medier. På institutionen bedrivs internationellt erkänd forskning av hög kvalitet. För mer information, besök gärna: https://www.umu.se/kultmed

Intermittent anställning innebär att du kan bli erbjuden anställning under enstaka kortvariga
anställningstillfällen under en ramperiod. Anställningstillfällena tidsbegränsas med stöd av LAS 5 § 1 p.

Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje tillfälle du erbjuds och tackar ja till arbete.

Vi söker nu 3 till 5 medarbetare som kan arbeta under ramperioden 2023-01-01 till 2023-09-30 om behov inom verksamheten uppstår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av campusbaserad undervisning, seminarieledning, handledning och nätundervisning på grundnivå samt utbildningsadministration. I undervisningen ingår fristående kurser i etnologi, Branschutbildningen för museer och kulturarv, den gemensamma programutbildningen Kulturanalysprogrammet och Programmet för kulturentreprenörskap. Det kan ingå undervisning inom Lärarutbildningens utbildningsvetenskapliga kärna och undervisning i projektledning rörande kulturprojekt.

Forskningsrelaterade arbetsuppgifter inom museologi kan vara aktuellt.

Kompetenskrav
Behörig att anställas är den som har examen på lägst magisternivå i museologi, etnologi, kulturanalys, konst- och bildvetenskap, arkeologi, idéhistoria eller har motsvarande kompetens. Du har undervisningserfarenhet från utbildning vid högskola eller universitet och erfarenhet av utbildningsadministration. Du är både initiativtagande och självgående, samtidigt som du är flexibel och har god samarbetsförmåga.

Goda kunskaper i svenska eller annat skandinaviskt språk samt engelska, både i tal och skrift, samt förmåga att undervisa på svenska eller annat skandinaviskt språk utgör ett krav för anställningen.

Meriterande
Meriterande är doktorsexamen i museologi eller motsvarande ämne, eller motsvarande för museer och kulturarv relevant doktorsexamen.

Övriga upplysningar
Du skickar din ansökan via vårt e-rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 2023-01-05 och ska innehålla CV/meritförteckning, betyg/intyg och en redogörelse för din undervisningserfarenhet (max 1 000 ord).

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Peter Henning, 090-786 78 11 eller peter.henning@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad Timanställning
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1897-22
Kontakt
  • Peter Henning, prefekt, 090-7867811,peter.henning@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-12-06
Sista ansökningsdag 2023-01-05

Tillbaka till lediga jobb