Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för medicinsk biovetenskap tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet (www.medbio.umu.se) och bedriver forskning och undervisning inom ämnena Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi. Institutionen har c:a 90 anställda. 

Vi utlyser en tidsbegränsad anställning som projektassistent inom Clinical Genomics Umeå, som är en del av SciLifeLabs plattform med samma namn. Clinical Genomics Umeå är en del av Institutionen för medicinsk biovetenskap vid Medicinska fakulteten. Clinical Genomics Umeå är en plattform där ca 10 personer är delaktiga och dessa är bland annat bioinformatiker, läkare och molekylärbiologer. Vi stödjer translationell forskning och utvecklar metoder som snabbt kan komma patienten och samhället till nytta. Arbetet sker i tätt samarbete med Genomic Medicine Sweden/Genomic Medicine Center Norr och avdelningarna för klinisk mikrobiologi, klinisk genetik samt klinisk patologi inom Region Västerbotten. 

Anställningen är placerad i ”laboratoriehuset” i byggnad 6M, med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att man tilldelas en eller flera studier/uppdrag i vilka man helt eller delvis ansvarar för laboratoriearbetet samt för presentation av resultat. Du kommer att få arbeta självständigt med  data , genomföra analyser och optimera metoder. Inom ramen för tjänsten kan du komma att eventuellt konsulteras av Region Västerbotten och då särskilt avdelningen för klinisk genetik. Du kommer att medverka i det kringliggande arbetet med ansökningar, utveckling av infrastruktur och hjälpa till med kurser och föreläsningar där Clinical Genomics Umeå involveras.

Arbetet kommer att utföras under handledning av en kvalificerad handledare och tillsammans med övriga medarbetare i forskargruppen.

Kompetenskrav 
Universitetsstudier på biomedicinarprogrammet, minst termin 4 eller motsvarande är ett krav. Erfarenhet av sekvensering, både NGS (Next Generation Sequencing) och Sanger-sekvensering är ett krav. Eftersom du i din roll även kan komma att arbeta nära sjukvården krävs erfarenhet av kliniska laboratoriesystem, exempelvis iGene, psweb och QNOVA. Krav är också laboratorievana, god organisatorisk förmåga, god samarbetsförmåga och minst två års sammanlagd arbetslivserfarenhet.  I övrigt behövs även goda kunskaper inom svenska och engelska språket.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Vidare är det meriterande att man har praktisk erfarenhet av sekvensering med Illumina-instrument (NextSeq). Det är också meriterande om man gått någon form av universitetskurs inom ämnet medicin eller annat jämförbart ämne.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Den sökande bör ha förmåga att arbeta i ett team och samverka med andra på ett positivt samt ha god organisationsförmåga.

Mer om anställningen
Anställningen är på heltid och är tidsbegränsad till sju (7)månader. Tillträde 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse. Läs gärna mer om oss här: https://www.umu.se/institutionen-for-medicinsk-biovetenskap/.

Ansökningsförfarande
Till ansökan ska bifogas:

  • Ett personligt brev som beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen.
  • Ett CV/meritförteckning.
  • Kopior av betyg samt eventuella övriga meriter som sökanden vill åberopa.
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av professor Richard Palmqvist, tel: +46 90 785 15 32,
e-post: richard.palmqvist@umu.se.

Ansökan, skriven på svenska eller engelska och i word- eller pdf-format, skall göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast den 2022-12-19.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1854-22
Kontakt
  • Richard Palmqvist, 090-7851532
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-12-02
Sista ansökningsdag 2022-12-19

Tillbaka till lediga jobb