Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.


Forskningsingenjör


Beskrivning

UPSC:s transformationsplattform tar framför allt hand om transformationer av asp/hybridasp, och tillhörande sterilarbete och arbete med växter i vävnadskultur. Det arbetar fem personer på plattformen, varav några är anställda på Umeå universitet (Umu) och andra på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Nu behöver vi förstärkning av en ny medarbetare under cirka 6 månader. Tillträde den 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom plattformen, framförallt preparera sterilt tillväxtmedia samt arbete i sterilbänk med att klippa och plantera om skott. Vidare kommer du att utföra Agrobacterium-medierad transformation av stambitar av asp. Du kommer även att ha eget ansvar att ta hand om en del av plantorna vid plattformen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen inom växtfysiologi eller motsvarande och erfarenhet av arbete med sterilteknik är ett krav. Erfarenhet av molekylärbiologiskt arbete är meriterande. Erfarenhet av Agrobacterium medierad transformation och sterilodling av asp är meriterande. Goda kunskaper i muntlig och skriftlig engelska är ett krav. Du måste ha god samarbetsförmåga, kunna arbeta både i grupp och självständigt, samt ha en god förmåga att ta eget ansvar i ditt arbete.


Villkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad 6 månader. Tillträde 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse.


Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV och kopior på relevanta examen (3).

Sista ansökningsdag är 2022-12-16. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Ansök via knappen längst ner på sidan.


Kontakt

Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta Veronica Bourquin: veronica.bourquin@umu.se eller telefonnummer 090-786 54 77.Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20230201 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1829-22
Kontakt
  • Veronica Bourquin, 090-7865477
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2022-12-16

Tillbaka till lediga jobb