Umeå universitet, Institutionen för strålningsvetenskaper

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

På Institutionen för strålningsvetenskaper forskar och undervisar vi inom ämnena radiofysik och medicinsk teknik, onkologi samt diagnostisk radiologi. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt i våra lokaler på NUS - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen på Institutionen för Strålningsvetenskaper (umu.se)

Institutionen för strålningsvetenskaper är forskningsmässigt en dynamisk och internationellt framgångsrik miljö inom diagnostisk radiologi, onkologi, kognitiv neurovetenskap, radiofysik och medicinsk teknik. Institutionen tillhör den medicinska fakulteten vid Umeå universitet.

Institutionen för Strålningsvetenskaper söker en första forskningsingenjör med erfarenhet av biomarkörsstudier. Anställningen är på heltid, tillsvidare med start snarast möjligt, eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Vi söker en första forskningsingenjör som ska fungera som labbansvarig och bland annat utföra analyser av material från biobanksprover. Dessa analyser kommer i första hand att vara fokuserade på RNA från frysta prover vilka kommer att användas för sekvensering och ev. array-baserade analyser. Andra metoder och tekniker kan komma att efterfrågas i framtiden. Som första forskningsingenjör kommer du även att ansvara för ev. framtida studenter i labbet, inköp av material och utrustning samt dokumentation av använda metoder.  

Behörighet

För att vara kvalificerad för anställningen måste du ha en doktorsexamen inom biomedicin, molekylärbiologi eller motsvarande. Utöver doktorsexamen krävs även kunskaper inom translationell cancerforskning. Goda kunskaper i biomedicin samt biobanks- och registerforskning, framförallt gällande laborativt arbete. Goda kunskaper i och erfarenhet av transkriptomiska och epigenetiska analysmetoder, inklusive genome-wide arraybaserade metoder. Du ska ha god kunskap och erfarenhet av att extrahera både DNA och RNA från frysta humana prover av blod och tumörvävnad inklusive kryoextraktion. Goda kunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift) är avgörande då en stor del av arbetet är beroende av god kommunikation med biobanks- och registerhållare och att självständigt kunna fylla i blanketter på svenska. Vikt kommer även att läggas på personliga egenskaper och lämplighet.

Meriterande

Postdoktoral erfarenhet och erfarenhet av att använda CryoXtract är meriterande, detta gäller även andra avancerade molekylärbiologiska metoder för DNA/RNA-extraktion från humant biologiskt material såsom t.ex. laser-mikrodissektion. 

Ansökan skall innehålla 

  • Personligt brev som kort beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen.
  • Meritförteckning (CV)
  • Lista över publikationer inklusive en länk till din doktorsavhandling.
  • Kopia av examensbevis.
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2 juni 2022. 

Upplysningar

Lämnas av docent Sophia Harlid, Institutionen för strålningsvetenskaper, Umeå universitet, sophia.harlid@umu.se

Mer om oss

Mer information om Institutionen för strålningsvetenskaper finns att läsa på vår websida https://www.umu.se/institutionen-for-stralningsvetenskaper/ 

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-870-22
Kontakt
  • Sophia Harlid, 090-7852845
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-05-12
Sista ansökningsdag 2022-06-02

Tillbaka till lediga jobb