Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär etablering av klonala cell-linjer som bär deletioner av förmodade EGFR ”enhancers”. I arbetet ingår cellodling av glioblastomcell-linjer; FACS-sorting; design, kloning och transfektion av CRISPR-Cas9-vektorer; produktion av lentivirala vektorer samt transduktion av cancercell-linjer; genotypning, qPCR analyser, enhancer reporter analyser och mikroskopi. Insamling av färska glioblastomprover från patienter i samordning med kirurger vid NUS och efterföljande preparering är en del av arbetet. Insamling av data och grundläggande statistiska analyser ingår också. Organisering av inventarier och standardisering av labprotokoll är en del av arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har masterexamen inom Biomedicin, Molekylärbiologi eller liknande. Erfarenhet av molekylärbiologitekniker (inkl. CRISPR-Cas9 genetisk modifiering och qPCR) samt odling av humana cell-linjer och lentivirala vektorer är ett krav. Erfarenhet av FACS-sorting och live-cell imaging är meriterande. Goda organisatoriska färdigheter är nödvändiga. Du behöver ha kunskaper i UCSC Genome Browser, Snapgene och Prism samt god förmåga att kommunicera på engelska som är arbetsspråk. 

God förmåga att samarbeta och organisera sitt arbete. Dokumenterad erfarenhet av hantering av patientprover.

Villkor
Heltid. Start 1 juli 2021.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-07-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-889-21
Kontakt
  • Silvia Remeseiro, biträdande universitetslektor, silvia.remeseiro@umu.se, 090-786 65 47
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-05-26
Sista ansökningsdag 2021-06-16

Tillbaka till lediga jobb