Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Projektbeskrivning

Projektet Evolutionarily conserved mechanisms of stress response that converge on Mediator and chromatin structure rör studier av transkriptionella reglerproteiner och proteiner i mediatorkomplexet från Arabidopsis thaliana och deras betydelse vid svar på olika stress-situationer.

Anställningen är placerad vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär att med hjälp av olika tekniker som biokemisk rening och karaktärisering av mediatorkomplexet, RNAsekvensering, RT-qPCR, kromatin immunprecipitering/storskalig sekvensering och karaktärisering av fenotyper i mutanter genomföra olika undersökningar inom projektet.

Kvalifikationer

Den sökande har doktorsexamen i biokemi eller motsvarande. Den sökande ska ha erfarenhet av odling av Arabidopsis thaliana, generering och fenotypisk karaktärisering av arabidopsismutanter, arbete med molekylärbiologiska/biokemiska tekniker i växter. Vidare krävs erfarenhet av odling av växtceller i vävnadskultur, utveckling av transgena växter, arbete med abiotisk stress i växter, samt mikroskopi och cellulär lokalisering av proteiner. Sökande ska även ha erfarenhet av arbete med storskalig RNA-sekvensering, både vad gäller utförande av de laborativa momenten och bioinformatisk analys av data.

Erfarenhet av kloning, expression och rening av rekombinanta proteiner i E. coli är meriterande.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, publikationslista, kopia av examensbevis samt eventuella andra relevanta intyg och betyg.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 2021-05-14.

Villkor

Anställningen är på heltid samt tidsbegränsad på upp till 12 månader. Tillträde 2021-08-01 eller efter överenskommelse.

Information

För mer information, kontakta stefan.bjorklund@umu.se. 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-612-21
Kontakt
  • Stefan Björklund, +4670-216 28 90
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-20
Sista ansökningsdag 2021-05-14

Tilbage til Ledige stillinger