Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Projektbeskrivning

Vår forskargrupp studerar de strukturella och molekylära mekanismerna hos DNA polymeras epsilon från jäst. Det övergripande målet med vårt arbete är att erhålla en ökad kunskap om hur det eukaryota genomet är duplicerat under DNA replikationen. Det finns en tydlig cancerrelevans eftersom det nyligen fastställdes att mutationer i exonukleas-domänen hos Pol epsilon ger en predisposition för kolorektalcancer. Anställningen är placerad vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik.

Arbetsuppgifter

Projektet kommer att involvera molekylärbiologiska, biokemiska och strukturbiologiska tekniker, så som kloning, uttryck och rening av proteiner, samt till stor del röntgenkristallografi och Cryo-EM. Röntgenkristallografi och cryo-EM är de viktigaste metoderna i detta projekt som har som mål att på atomär nivå beskriva hur DNA polymeras epsilon bygger DNA.

Kvalifikationer

För behörighet krävs avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom biokemi eller strukturbiologi. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av proteinrening, röntgenkristallografi samt cryo-EM. Den sökande ska uppvisa dokumenterad erfarenhet av att bestämma strukturer av ett DNA polymeras, bundet till DNA och med en dNTP i den aktiva ytan. Erfarenhet att arbeta med Family B Polymeraser är starkt meriterande. Den sökande måste behärska engelska både muntligt och skriftligt samt trivas med att arbeta självständigt, vara noggrann och motiverad.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, publikationslista, kopia av examensbevis samt eventuella andra relevanta intyg och betyg.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 2021-04-23.

Villkor

Anställningen är på heltid och tillsvidare. Tillträde 2021-07-01 eller efter överenskommelse.

Information

För mer information, kontakta erik.tm.johansson@umu.se. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-127-21
Kontakt
  • Erik Johansson, 090-786 66 38
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-03-31
Sista ansökningsdag 2021-04-23

Tilbage til Ledige stillinger