Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Umeå Plant Science Center (UPSC) är en av Europas starkaste forskningsmiljöer för växtgrundforskning inbegripande forskning om växternas ekologi, genetik, cellbiologi, molekylärbiologi och fysiologi (se www.upsc.se).Vi söker en forskningsingenjör vid Institutionen för fysiologisk botanik, som är en del av Umeå Plant Science Centre. Anställningen är på heltid under 6 månader i Nathaniel Street forskargrupp. Tillträde 27 maj 2020 eller enligt överenskommelse. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med extraktion av nukleotider (DNA och RNA) och generering av sekvenseringsbibliotek. Arbetet innefattar isolering av cellkärnor och sektionering av växtmaterial. Du kommer också att hjälpa till med odling av gran och tall, provsamling och RNA-extraktion.

Kvalifikationer

Du ska ha masterexamen i växt- och skogsbioteknik eller en utländsk examen som motsvarar en masterexamen och bakgrund i molekylärbiologi. Du behöver vara ha erfarenhet av standardprotokoll för DNA- och RNA-extraktion från växtmaterial och generering av sekvenseringsbibliotek. Eftersom engelska är det språk vi använder i arbetet måste du vara kunnig i engelska. Anställningen innebär arbete i grupp så det är även viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • Ett personligt brev där den sökande beskriver sig själv och sina forskningsintressen samt en motivering till varför den sökande är intresserad av och lämpad för anställningen.
  • Curriculum vitae (CV)
  • Lista över publicerade vetenskapliga artiklar
  • Verifierade kopior av betyg och examensbevis
  • Kopior på relevanta arbeten som avhandlingar eller publikationer
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem senast 2020-03-12. För mer information, vänligen kontakta universitetslektor Nathaniel Street, +46-(0)90-786 5473, nathaniel.street@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse 3-6 måneder
Anställningen avslutas 2020-11-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-281-20
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-20
Sista ansökningsdag 2020-03-12

Tilbage til Ledige stillinger