Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att planera och genomföra forskning inom projekt med syfte att utveckla träningsprogram för äldre, inklusive äldre personer med kognitiv nedsättning. Där ingår att leda forskningsprojekt i rollen som PI, planera och medverka i datainsamlingen och analys, skriva vetenskapliga artiklar samt samverka med aktörer.

Kompentenskrav

Den sökande skall ha avlagt doktorsexamen inom ämnet fysioterapi.

Övriga kvalifikationer

Det  är önskvärt att ha erfarenheter av både klinik och forskning, relaterat till fysisk träning för personer med kognitiv nedsättning och demens. Utmärkta kunskaper i engelska är önskvärt.

Övriga upplysningar

Vidare krävs för behörighet dokumenterad förmåga att erhålla externa forskningsbidrag i konkurrens då det förväntas, genom egna externa bidrag, kunna finansiera egen forskning och lön. Aktivt pågående forskning finanserad av externa medel direkt knutna till sökande är ett krav för anställning. Minst 50% av den anställdes arbetstid skall vara externfinansierad.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-118-20
Kontakt
  • Birgit Enberg, 090-7869105
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-01-29
Sista ansökningsdag 2020-02-19

Tilbage til Ledige stillinger