Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik söker en förste forskningsingenjör (10 mån) på heltid med start enligt överenskommelse.

Beskrivning

Målet med projektet är att använda atomkraftsmikroskopi (AFM) med antikroppsmärkt spets för att med hög upplösning studera amyloida plack i mänsklig vävnad.

Arbetsuppgifter

Extrahera kartor för målproteiner inom de patologiska förändringarna från kraftkurvorna vid antikroppsspetsinteraktionerna med hjälp av beräkningsprocesser samt genomföra morfologiska analyser av de insamlade proteinkartorna.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i biofysik, biokemi eller motsvarande. Gedigen erfarenhet inom följande huvudområden:

-amyloidforskning
-arbete med AFM och biomedicinska avbildningstekniker
-användning av AFM-spetsar och oorganiska substrat med biomolekyler
-immunohistokemi och optisk mikroskopi/fluorescerande mikroskopi/elektronmikroskopi

Dokumenterad god förmåga till självständig forskning, goda kunskaper i engelska och god förmåga att skriva vetenskapliga artiklar, är ett krav. Därutöver krävs god samarbetsförmåga då den anställde förväntas att delta i pågående samarbetsprojekt.

För mer information, kontakta professor Ludmilla Morozova-Roche, tel 073-6205283, ludmilla.morozova-roche@umu.se.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-154-20
Kontakt
  • Ludmilla Morozova-Roche, +46 73 620 5283
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-01-17
Sista ansökningsdag 2020-02-17

Tilbage til Ledige stillinger