Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Várdduo - Centrum för samisk forskning söker en forskningssamordnare. Anställningen omfattar två år (20%). 

Várdduo-Centrum för samisk forskning består huvudsakligen av forskning och forskarutbildning, till stor del finansierad av externa bidrag. Som unikt kompetenscentrum för samisk forskning i Sverige är forskningsinformation och samverkan en central del av verksamheten.

I anslutning till utvecklingen inom urfolksstudier internationellt, och utifrån etiska perspektiv, präglas verksamheten vid Várdduo i ökande grad av samverkan med det samiska samhället.

Att forskningsfrågorna ska vara förankrade i och ha hög angelägenhetsgrad för det samiska samhället samt att forskningsresultaten ska komma det samiska samhället till del är viktiga utgångspunkter, som också̊ ställer krav på̊ verksamheten.

Arbetsuppgifter
I din roll som forskningssamordnare stödjer du Várdduo och dess forskare genom att organisera och ansvara för seminarieverksamhet och större evenemang såsom Lars Thomasson symposiet och Elsa Laula symposiet, externa kontakter och representation. Du bidrar även till kärnverksamheten i dess utveckling genom att ge strategiskt stöd i frågor kring forskningsansökningar och omvärldsbevakning med fokus på urfolksrelaterade frågor. 

Kompetenskrav
För anställningen krävs doktorsexamen med relevant inriktning för Várdduos verksamhetsområde. Du ska ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, liksom erfarenhet av annat nätverksarbete och/eller samverkansarbete. Därutöver krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska, god samarbetsförmåga samt god förmåga till självständigt arbete. 

Övriga önskvärda kvalifikationer
Kännedom om Várdduos verksamhet liksom ett eget kontaktnät inom samisk forskning är önskvärt. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet med mediainriktning. För alla anställningar vid Várdduo gäller att samisk språklig och kulturell kompetens är en merit. 

Ansökan
Ansökan ska innehålla följande dokument:

(1) Ett kortfattat personligt brev som beskriver dina erfarenheter och dina skäl att söka anställningen
(2) Ett Curriculum Vitae inkl. information om akademiska examen (kopior av examensbevis), intyg, anställningar etc.
(3) En lista på 2-3 referenspersoner inkl. kontaktuppgifter 

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2020-01-30.

Övriga upplysningar
Anställningen är på 20% i två år med tillträde 2020-03-01 eller enligt överenskommelse. 

Den som anställs förväntas bidra till att utveckla forskningsmiljön vid institutionen och hög närvaro i miljön är ett krav. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av föreståndare Krister Stoor (090-786 62 75 , krister.stoor@umu.se ). 

För information om institutionen, se Várdduo – Centrum för samisk forskning

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-03-01 eller enligt överenskommlese
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-25-20
Kontakt
  • Krister Stoor, föreståndare, 090-786 62 75 , krister.stoor@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-01-13
Sista ansökningsdag 2020-01-30

Tilbage til Ledige stillinger