Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning

Anställningen avser medverkan i forskningsprojekt där dNTP metabolism hos S. cerevisiae och möss studeras.

Anställningen är på två år på heltid med tillträdesdag efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Analys av ribo- och deoxyribonukleotidmetabolismen i olika organismer såsom jäst och möss. Bestämning av ribo- och deoxyribonukleotidnivåer, bestämning av ribonukleoidreduktas aktivitet, cellodling, avel av möss, genotyping, synkronisering av celler, analys av cellcykel med hjälp av flödescytometri, DNA kloning, sekvensering av DNA, Western blot, samt handledning av studenter och forskarstuderande i olika praktiska moment.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen i medicinsk kemi, eller motsvarande kompetens, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Personen ska vidare ha god förståelse av ribonukleotidreduktas systemet, thioredoxin systemet och nukleotidmetabolismen i eukaryota celler, avel av möss, proteinrening, cellodling och cellsynkronisering, Western blotting, immunoprecipitering, DNA kloning, samt analys av ribo- och deoxyribonukletider.

Vi söker en person som har god förmåga att arbeta självständigt såväl som god förmåga att samarbeta med andra. Personen ska ha god organisationsförmåga och kunna uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1793-19
Kontakt
  • Andrei Chabes, 073-6205446
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-18
Sista ansökningsdag 2019-12-20

Tilbage til Ledige stillinger