Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Sociologiska institutionen söker en ekonomisamordnare för arbete med institutionens ekonomi. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med start 2020-01-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Din arbetsplats är belägen i Beteendevetarhuset där det pågår ett administrativt samarbete mellan institutionerna pedagogik, psykologi och sociologi.  Du kommer därmed att ha kollegor såväl inom den egna institutionen som inom husets stödverksamhet för ekonomi och HR.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av ekonomiarbete på institutions- och projektnivå vid Sociologiska institutionen. Du är ett kvalificerat stöd till institutionsledning och forskningsledare i ekonomiska frågor, bland annat vid upprättande av budget, prognos och bokslut samt projektbudget vid forskningsansökningar och vid ekonomisk analys av institutionens verksamhet. Sociologiska institutionen har ett flertal externfinansierade forskningsprojekt, bland annat EU-projekt, som ska administreras, följas upp och återredovisas till finansiären utifrån specifika avtal och kontrakt. Löpande ekonomihantering t.ex. kontering av leverantörsfakturor, fakturering samt inrapportering i anläggningsregister är arbetsuppgifter som ingår i tjänsten. Även ärenden i form av reseräkningar och utlägg hanteras av ekonomisamordnaren.

Du ingår i utvecklingsarbetet av husets administrativa samarbete och arbetsuppgifterna kan därmed komma att förändras över tid.

Kvalifikationer

Du har en examen på högskolenivå inom ekonomiområdet eller motsvarande samt flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete vid en större organisation, gärna statlig myndighet. Vidare krävs god datorvana och goda kunskaper i Word och Excel samt att du är bekväm i att kommunicera muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

God analysförmåga i arbete med budget, prognos och utfall är viktigt för uppdraget liksom förmåga att pedagogiskt förklara och kommunicera ekonomisk information.

För att trivas med rollen bör du vara flexibel med ett serviceinriktat förhållningssätt. Du tycker om att arbeta utvecklingsinriktat och att självständigt planera det egna arbetet. En hög integritet, ett gott ordningssinne och förmåga att arbeta strukturerat är andra nödvändiga egenskaper för anställningen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev där du motiverar varför du söker jobbet. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2019-11-20. Välkommen med din ansökan!

Om oss

Här kan du läsa mer om institutionerna i Beteendevetarhuset;

Sociologiska institutionen www.soc.umu.se

Institutionen för psykologi www.psy.umu.se

Pedagogiska institutionen www.pedag.umu.se

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1620-19
Kontakt
  • Sofia Wård, HR-samordnare, 090-786 64 45
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-29
Sista ansökningsdag 2019-11-20

Tilbage til Ledige stillinger