Umeå universitet, Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Arbetsuppgifter:

Som controller arbetar du med ekonomi och ekonomiuppföljning för hela universitetsbiblioteket. Dina arbetsuppgifter består i att arbeta med analyser, budget, prognoser, verksamhetsuppföljning och bokslut samt driva utvecklingsarbete inom ekonomiområdet. Du förväntas också ta initiativ till att utreda och belysa ekonomiska konsekvenser för verksamheten utifrån olika scenarier. Du ingår i administrationens agila team, arbetar nära överbibliotekarien och administrativ chef, ingår i universitetsbibliotekets ledningsgrupp och bereder och föredrar ärenden i bibliotekstyrelsen. Det är en varierande roll med många kontaktytor där du förväntas ha en helhetsbild av ekonomi och verksamhet och vara ett bollplank. I din roll som controller har du också huvudansvaret för upphandling. Du arbetar även med utredningar, kvalitetsarbete och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har civilekonomexamen eller motsvarande. Vidare ser vi att du har dokumenterad erfarenhet av kvalificerat arbete med ekonomisk planering, uppföljning, analys och utvärdering. Du har god analytisk förmåga och har lätt för att se samband utifrån ett helhetsperspektiv men har även ett öga för detaljer. Då arbetet innebär ett nära samarbete med verksamhetens chefer samt kollegor vid universitetsbibliotekets administrativa avdelning har du en uttalad teamkänsla. Du trivs med att ge konsultativt stöd, är van vid att formulera och presentera resultat och siffror på ett pedagogiskt sätt.

Du tar egna initiativ och är van att arbeta självständigt. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och reflekterar regelbundet över vad som kan utvecklas i verksamheten. Det är viktigt att du har förmågan att ändra perspektiv och kan gå från detalj till helhet och tvärtom. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har mycket goda kunskaper i Excel.

Övriga önskvärda kvalifikationer:

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från offentlig verksamhet är meriterande.  Det är även värdefullt om du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och offentlig upphandling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och relevanta erfarenheter.

Närmare upplysningar lämnas av:

Överbibliotekarie Mikael Sjögren 090-786 96 80 eller 070-5826566, mikael.sjogren@umu.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Biträdande administrativ chef/HR-specialist Hanna Rantamäki, 090-786 62 71, hanna.rantamaki@umu.se.

Fackliga företrädare är för SACO Stefan Fleig, 090-786 59 98, stefan.fleig@umu.se och för ST Lena Folkesson, 090-786 59 79, lena.folkesson@umu.se.

Ansökan ska göras via e-rekryteringsverktyget Varbi och vara inkommen senast 2019.11.22.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1644-19
Kontakt
  • Mikael Sjögren, överbibliotekarie, +46 90 7869680
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 59 98
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 59 79
Publicerat 2019-11-01
Sista ansökningsdag 2019-11-22

Tilbage til Ledige stillinger