Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Pedagogiska institutionen har ett brett utbildningsutbud och medverkar i ett flertal program som t ex Speciallärar-, Specialpedagogprogrammet och Idrottsvetenskapliga programmet, Personalvetarprogrammet och Polisutbildningen. Vår externa utbildnings- och forskningsverksamhet expanderar och institutionen har för närvarande ett 80-tal anställda. Läs mer om oss här.

Nu söker vi en studievägledare till ett vikariat på heltid under 1,5 år. Om du är en utbildad studievägledare med intresse av att kommunicera med och förmedla information till olika målgrupper kan det här vara arbetet för dig.

Arbetsuppgifter
Som vikarierande studievägledare vid vår institution förväntas du främst arbeta med vägledning kring studiernas genomförande, studieuppehåll samt studieuppföljning inom program och kurser. I arbetsuppgifterna ingår även arbete med behörighetsfrågor som villkorsgranskning, bereda tillgodoräknande samt planera och genomföra informationsträffar och event för studenter.

I rollen ingår även studieadministrativa uppgifter på grund- och forskarutbildning så som registreringar, resultatrapportering och uppföljning i våra universitetsadministrativa system. Andra uppgifter som kan förekomma är redaktionellt arbete med och uppdateringar av webbtexter samt generellt administrativt stöd till institutionen. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Arbetsuppgifterna genomförs i samverkan med övriga studievägledare internt och externt, samt med studierektorer, studieadministratörer och lärare.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en Studie- och yrkesvägledarexamen. Erfarenhet av arbete med studievägledning samt kännedom om utbildningar på universitet och högskolenivå är ett krav. Arbetet kräver god kunskap om och förmåga att tillämpa gällande regelverk, samt förmåga att uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För att trivas i rollen som studievägledare måste du vara ansvarstagande och självständig med en god förmåga att ta egna initiativ och planera och organisera ditt eget arbete. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor förutsätts en god samarbetsförmåga och en hög servicekänsla och flexibilitet. Du bör tycka om att skapa goda relationer med såväl medarbetare i huset som med studenter och externa parter. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av administrativ chef vid Beteendevetarhuset, Linda Johnson, linda.johnson@umu.se eller på telefon 090-786 5504.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1576-19
Kontakt
  • Linda Johnson, administrativ chef, 090-786 55 04
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-24
Sista ansökningsdag 2019-11-14

Tilbage til Ledige stillinger