Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av utveckling/optimering och implementering av olika optiska avbildningstekniker för deras specifika användning inom diabetesforskning. Detta inkluderar i synnerhet arbete med optisk projektionstomografi (OPT) och ”light sheet fluorescence microscopy” (LSFM). Förutom arbete med ovan nämnda avbildningsplattformar inkluderar arbetsuppgifterna bl.a. vävnadsdissektion och tillämpandet av ett flertal protokoll för immunohistokemiska tekniker samt för kemisk behandling av vävnader för att göra dessa optiskt transparenta. Arbetsuppgifterna kommer även att innefatta transplantation av Langerhanska öar till ögats bakre kammare i försöksdjur (möss) och analyser av dessa med Raman-mikrospektroskopi.

Den sökande förväntas med en hög grad av självständighet ansvara för och driva delprojekt inom ramen för forskningsgruppens verksamhet, samt i viss utsträckning hjälpa med till med handledning av doktorander och studenter. Den sökande förväntas även vara behjälplig vid skrivande av rapporter och vid presentation av forskningsresultat såväl muntligen som skriftligen. Tjänsten inbegriper arbete med försöksdjur och material av humant ursprung.

Kvalifikationer

Sökande ska vara FD (MD) i molekylär medicin, molekylär biologi, cellbiologi el. motsvarande. Sökande ska ha genomförd kurs i försöksdjurskunskap. Sökande ska ha goda praktiska och teoretiska kunskaper avseende OPT och LSFM samt immunohistokemiska tekniker (ffa. Whole mount) och associerade metoder och protokoll. Sökande ska ha goda kunskaper om bukspottkörtelns anatomi och (pato)fysiologi. Sökande ska kunna uttrycka sig mycket väl i tal och skrift på Engelska såväl som Svenska.

Meriterande för tjänsten (men inget krav) är; postdoktoral erfarenhet och erfarenhet av handledning, tidigare erfarenhet av bildanalysmjukvaror (ffa. Imaris, Image J etc.) liksom erfarenhet av Raman mikrospektroskopi och av ögats främre kammare som transplantationsmodell.

Villkor

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på upp till 24 månader. 

Ansökan

Ansök senast 2019-07-01 via vårt rekryteringssystem VARBI genom att skicka in CV, publikationslista och personligt brev. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-994-19
Kontakt
  • Ulf Ahlgren, 090-786 50 55
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-06-10
Sista ansökningsdag 2019-07-01

Tillbaka till lediga jobb