Umeå universitet, Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Lärarhögskolan vid Umeå universitet är en universitetsgemensam organisation direkt under rektor vid Umeå universitet där samtliga fakulteter vid universitetet är ingående parter. Lärarhögskolans uppdrag är att samordna, utveckla och kvalitetssäkra lärarutbildning och utbildningsvetenskap vid Umeå universitet samt att vara en angelägenhet för hela universitetet och samverka med parter såväl inom som utanför universitet.

Vid Lärarhögskolan finns ett kansli med 21 medarbetare inom utbildnings- och forskningsledning, ekonomi, administration, kommunikation och studievägledning.

Beskrivning

Två prioriterade områden i Lärarhögskolans verksamhetsplan är utveckling av examensarbetenas forsknings- och professionsanknytning samt utveckling av avancerad nivå i form av exempelvis professionsprogram i linje med Skolkommissionens slutbetänkande ”Samling för skolan” (U2017/1967/S), för att främja fortbildning för lärare samt trygga möjligheten för vissa grupper av lärare att bli behöriga till forskarutbildning.

Lärarhögskolan vid Umeå universitet söker en till två forskningssamordnare på 25-50 % för arbete med utveckling av och organisering av examensarbeten samt utbildning på avancerad nivå. Dessutom kan det finnas möjlighet till 5-10 % egen forskningstid. Arbetet ska bedrivas i nära samarbete med Lärarhögskolans ledning, programråd, institutioner samt i nära dialog med samverkande skolhuvudmän.

Arbetsuppgifter

Uppdraget avseende utveckling och organisering av examensarbeten innebär att kartlägga och sammanställa nuvarande samarbeten mellan studenter, skollärare, förskollärare och forskare (utöver vanlig handledning) samt se över hur incitament och förutsättningar kan skapas för studenter, skollärare, förskollärare och forskare att samarbeta för att främja ökad forsknings- och professionsanknytning.

Uppdraget om avancerad nivå handlar om att kartlägga och sammanställa nuvarande kursutbud och studentunderlag, se över om kurser för större studentgrupper kan samordnas, utreda hur förutsättningar för ett stabilare utbud och bättre planeringsmöjligheter kan skapas samt utreda om vissa baskurser kan ges gemensamt etc.

I arbetsuppgifterna ingår också att analysera och producera olika typer av texter kopplade till skolverksamhet, vetenskapliga texter, myndighetsdokument etc. samt att medverka i olika former av nationella möten och dialoger. Eftersom uppdraget omfattar utveckling av verksamhet vars karaktär inte fullt ut kan förutsägas kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella.

Arbetet ställer stora krav på självständighet, strategisk förmåga, lyhördhet, flexibilitet, initiativförmåga och samarbetsförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig med arbetserfarenhet från skolväsendet samt är disputerad inom det utbildningsvetenskapliga området. Vidare ser vi att du har erfarenhet av handledning och examination av examensarbeten, samt erfarenhet av utvecklingsarbete inom utbildning. Du är analytisk och strategisk med god förmåga till överblick samt van att arbeta självständigt med organisering och planering. Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Du är skicklig på att formulera dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

Erfarenhet av forskningsansökningar är meriterande, liksom erfarenhet av offentlig förvaltning samt samverkan mellan universitet och skolhuvudmän.

Villkor

Närmare upplysningar lämnas av:

Kanslichef Boa Drammeh, tel. 072-143 25 62, eller biträdande föreståndare Johan Lithner, tel. 090-786 69 08.

Facklig information lämnas av SACO, tel. 090-786 53 65, SEKO, tel. 090-786 52 96, samt ST, tel. 090-786 54 31.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2019-06-12. Välkommen med din ansökan!



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast möjligt enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-877-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-05-21
Sista ansökningsdag 2019-06-12

Tillbaka till lediga jobb