Institutionen för integrativ medicinsk biologi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Umeå Core Facility for Electron Microscopy (UCEM) och Biochemical imaging centre Umeå (BICU) är två fakultetsövergripande forskningsinfrastrukturer vid Umeå universitet. Mikroskop och utrustning vid faciliteterna är bland de bästa i Sverige, och omfattar bland annat, STORM, Cryo-EM, Spinning disk och FE-SEM. Tillsammans bildar faciliteterna en av noderna i den VR-finansierade nationella infrastrukturen National Microscopy Infrastructure (NMI). Noden i Umeå är specialiserad på kombinationer av ljus och elektronmikroskopi, så kallad korrelativ mikroskopi.
NMI noden i Umeå söker nu en förste forskningsingenjör att rekryteras för en teknisk servicefunktion med ansvar för korrelativa mikroskopmetoder, för att guida facilitetens användare och ansvara för daglig drift av mikroskop och preparationsutrustning.

Anställningen är tidsbegränsad till 3 månader med start 1 september 2019, eller enligt överenskommelse.

(UCEM; http://www.kbc.umu.se/english/ucem)

(BICU; http://www.kbc.umu.se/english/bicu/)

(NMI; http://nmisweden.se/)

Arbetsuppgifter

Befattningen innebär att du kommer att förse forskare med expertråd i planeringen och genomförandet av korrelativa mikroskopexperiment, beredning av prover, huvudsakligen inom medicinska och biologiska forskningsområden.
Arbetsuppgifterna innefattar ansvar för instrumentens underhåll och utveckling av metoder, självständig planering och genomförande av analyser, utvärdering av data som erhållits från sådana analyser, liksom dess sammanfattning i rapporter.
Du kommer att upprätthålla och övervaka den dagliga användningen av flourescens- och elektronmikroskop, samt fungera som kontaktperson mellan användare, faciliteten och instrumentleverantörers servicetekniker.
Du måste kunna ta ansvar för den tekniska utvecklingen, samt användarutbildning och service inom plattformen.

Kompetenskrav

Du har doktorsexamen inom teknik, naturvetenskap eller medicin.
Du har omfattande intresse, teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet av mikroskopi, helst en kombination av flourescens- och elektronmikroskopi.
Arbetsuppgifterna kräver erfarenhet från elektronmikroskopisk metodik, t.ex. provpreparation för TEM, analys och 3D bildbehandling.
Mycket god datorvana, erfarenhet av mjukvaror för 3D rekonstruktion, tomografi är särskilt meriterande.
Du är välorganiserad, har god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i grupp.
God förmåga att kommunicera på engelska både i tal och i skrift krävs.
Du tar egna initiativ och kan självständigt ta ansvar för experimentellt arbete och vid presentation av resultat.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Vi söker en person som är effektiv, pedagogisk och stresstålig.
Stor vikt läggs på teknisk kompetens och erfarenhet av korrelativt mikroskopiarbete inom cellbiologi, samt laborativt arbete med olika molekylärbiologiska metoder. Erfarenhet av andra mikroskopitekniker är meriterande, framförallt FIB- SEM och cryo-EM, AFM eller super resolution flourescens mikroskopi.

Anvisningar för ansökan

Ansökan skall innehålla ett personligt brev med motivering, CV, publikationslista och andra handlingar som styrker din lämplighet för befattningen, speciellt dokumenterad erfarenhet av korrelativ mikroskopi.
Inkludera även namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Närmare upplysningar lämnas av Dr. Linda Sandblad, UCEM Director, +46 (0)70 9324936, linda. sandblad@umu.se eller Dr. Richard Lundmark, BICU Director, +46-(0)70-620 2464, richard. lundmark@umu.se


Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-11-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-880-19
Kontakt
  • Richard Lundmark, richard.lundmark@umu.se
  • Linda Sandblad, linda. sandblad@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-05-23
Sista ansökningsdag 2019-06-17

Tilbage til Ledige stillinger