Umeå universitet, Institutionen för strålningsvetenskaper

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vi söker en postdoktor för studier inom medicinsk teknik med inriktning mot tillämpad strömningslära vid institutionen för strålningsvetenskaper, Umeå Universitet. Anställningstiden är två år och avser heltid med start 1 juli 2019.

Projektbeskrivning:

Forskningsprojektet har som mål att utveckla och utvärdera en matematisk biomekanisk modell som inkluderar det kombinerade cerebrovaskulär-, intrakraniella och intraokulära cirkulatoriska systemen. Modellen skall implementeras för att beforska SANS, ett syndrom som drabbar astronauter vid längre vistelser in tyngdlöshet och som ger dom synpåverkan med ögonsymptom som har likheter till de symptom man får på jorden vid förhöjt tryck i hjärnan. Specifika frågeställningar är att undersöka gravitationens påverkan på trycksättningen i det intrakraniella-, intraokulära-, venösa- och arteriella systemen och att med computational fluid dynamics simulera tryckfall i arteriella och venösa system.

Projektet använder sig av tryckmätningar och MR-data från undersökningar gjorda på friska försökspersoner.

Behörighet och andra kvalifikationer:

Behörighet att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom medicinsk teknik, strömningslära med tillämpning inom fysiologiska system eller motsvarande. I första hand bör den komma ifråga som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter. Kurser och erfarenhet i bildbehandling, medicinsk teknik, biofluidmekanik och avancerade beräkningsmetoder inom fluidmekanik är meriterande. Mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Vi söker en högt motiverad forskare som är snabb på att lära sig och har dokumenterad förmåga att arbeta produktivt både självständigt och inom ett multidisciplinärt team. Företräde kommer att ges till kandidater vars forskningsintressen och erfarenhet ligger i linje med forskargruppens nuvarande inriktning och till kandidater med stark analytisk och kommunikativ förmåga.

Ansökan:

Ansökan ska innehålla

  • En kortbeskrivning av dina forskningsintressen (max A4 sida) och varför du är intresserad av anställningen
  • En meritförteckning (CV)
  • Kopior av doktorsexamen och andra akademiska examensbevis
  • Kontaktuppgifter till en referensperson

Övriga upplysningar:

För ytterligare information kontakta professor Anders Eklund, anders.eklund@umu.se

Ansökan görs via vårt rekryteringssystem och ska vara inkommen senast 2019-06-03. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-736-19
Kontakt
  • Anders Eklund, 090-7854024
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-05-06
Sista ansökningsdag 2019-06-03

Tilbage til Ledige stillinger