Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området experimentell växtbiologi. Inom UPSC är forskning om växters cell- och molekylärbiologi, speciellt på skogsträd, ett profilområde. Institutionen för fysiologisk botanik söker nu en förste forskningsingenjör med växtfysiologisk inriktning för anställning på heltid i 4 månader. Sista ansökningsdag är 2019-05-30. Tillträde 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Beskrivning

Deltagandet i ett projekt som handlar om Naturlig variation i vedbildning i asp. Molekylära, genetiska och statistiska analyser bedrivs i asp för att identifiera genetisk variation som kan associeras till variation i vedegenskaper. Validering av resultat görs också i Arabidopsis thaliana.

Arbetsuppgifter

Arbetet innehåller flera olika typer av rekombinant DNA och molekylära tekniker på DNA och RNA nivå in vivo och in vitro, odling av växtmaterial i växthus och in vitro, analys av vedkemi, analys av genomdata från assiociationsanalyserna och analys av Arabidopsis mutanter.

Kvalifikationer

Doktorsexamen inom växtfysiologi eller motsvarande. Tidigare erfarenhet i molekylära tekniker så som qPCR, RT-PCR, Arabidopsis mutantteknologi, (steril)odling av växtmaterial och fenotypisk karakterisering av vedegenskaper. Ytterligare krav är tidigare erfarenhet av ”association mapping” och statistiska analyser som ingår i det, mikroskopi (ljus och konfokalmikroskopi) och matematisk modellering. Kunskaper om och tidigare erfarenhet av xylemutveckling är önskvärt.

Det är viktigt att du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta och samtidigt har en god förmåga att kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3) en beskrivning av forskningserfarenhet (4) Redogörelse för forskningsintresse (5) Kontaktinformation till två referenspersoner.

Välkommen med din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-778-19
Kontakt
  • Hannele Tuominen, 0907869693
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-05-09
Sista ansökningsdag 2019-05-30

Tilbage til Ledige stillinger