Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap söker en förste forskningsingenjör som skall arbeta inom projektet ” Ett globalt kväveanrikningsexperiment - Kvävedepositionens roll för näringsbegränsning av växtplankton och djurplankton i lågproduktiva sjöar”. Anställningen avser 100 % och är tidsbegränsad till sex månader. Tillträde 2019-08-15 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2019-05-29.

Projektbeskrivning
Vi söker en förste forskningsingenjör som vill bli en medarbetare inom projektet ” Ett globalt kväveanrikningsexperiment - Kvävedepositionens roll för näringsbegränsning av växtplankton och djurplankton i lågproduktiva sjöar” som finansieras av forskningsrådet VR. Projektets mål är att utvärdera hur kvävedeposition kontrollerar näringsfattiga sjöars kväve:fosfor sammansättning, närings-begränsning av växtplankton och djurplankton, samt konsekvenserna av dessa på förändringar på födovävens näringskvalitet som innehåll av fettsyror.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att medverka i det pågående forskningsprojektet och assistera forskare som arbetar i Umeå vid institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG), Umeå universitet. De huvudsakliga uppgifterna är att förbereda prover för analys av fettsyror i partikulärt material och i djurplankton, samt utföra och sammanställa resultatet av dessa analyser. Du förväntas även delta i design och datahantering samt vid framställande av vetenskapliga artiklar inom området.

Kvalifikationer
Du har doktorsexamen i biologi eller motsvarande. Du har dokumenterad erfarenhet av fettsyreanalyser i partikulärt material samt i djurplankton, samt goda kunskaper inom området vad gäller betydelse av fettsyror som födokvalitet för högre konsumenter i limniska födovävar. Du skall även ha goda kunskaper i statistik. God förmåga att uttrycka sig, muntligt och skriftligt, på engelska är ett krav.

Ansökan
Din ansökan, skriven på svenska eller engelska, ska innehålla:

  • personligt brev som beskriver dina forskningsintressen (max ett A4)
  • meritförteckning, inkluderande bestyrkta kopior av doktorsexamen
  • namn, kontaktuppgifter och e-postadresser på tre akademiska referenspersoner
  • publikationslista

Kontakt
För ytterligare information, vänligen kontakta professor Ann-Kristin Bergström:
ann-kristin.bergstrom@umu.se

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-02-14
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-750-19
Kontakt
  • Ann-Kristin Bergström, 090-786 95 44
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-05-07
Sista ansökningsdag 2019-05-29

Tilbage til Ledige stillinger