Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) söker en projektassistent som ska arbeta i en forskargrupp inom marin ekologi. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till sju månader. Tillträde 5:e augusti 2019 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 14:e juni 2019. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Anställningen är kopplad till det strategiska marina forskningsprogrammet EcoChange: https://www.umu.se/ecochange/ 

Arbetet innebär bl. a. utförande av ett laboratorieexperiment samt ett fältexperiment i Bottenhavskusten. Laboratorieexperimentet innebär cellodling och användning av sterilteknik. För både laboratorie- och fältexperimentet kommer prover att tas för kemiska analyser, DNA och RNA extraktion samt mikroskopering.

Som en förberedelse inför fältexperimentet kommer löst organiskt material att extraheras från plankton och jord. Extrakten används därefter i fältexperimentet som innebär insamling av havsvatten, isolering av olika planktonfraktioner genom filtrering, tillsats av de olika extrakten och inkubation av prover till havs. Arbetet kräver noggrannhet i laboratoriet samt att regler och föreskrifter följs vid arbete till havs.

Arbetet kommer att utföras både vid Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap vid Umeå universitet samt vid Umeå Marina Forskningscentrum i Norrbyn.

Kvalifikationer
Sökande ska ha akademisk examen inom biologi, kemi eller liknande relevant examen. Vi söker en person med god samarbetsförmåga och som har god kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska. Det är meriterande att ha erfarenhet av laboratorie- och fältarbete inom akvatisk/marin ekologi, molekylärt/mikrobiellt arbete samt att ha B-körkort.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringsverktyg. Ansökan, skriven på svenska eller engelska, skall innehålla:

  • Personligt brev
  • CV
  • Kopior på betyg och intyg
  • Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner

Kontakt
Vid frågor rörande anställningen, vänligen kontakta Agneta Andersson, agneta.andersson@umu.se  

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (www.emg.umu.se) bedriver forskning och forskarutbildning i ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 150 medarbetare.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-808-19
Kontakt
  • Agneta Andersson, 090-786 98 45
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-05-13
Sista ansökningsdag 2019-06-14

Tilbage til Ledige stillinger