Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Beskrivning
Universitetets kommunikationsenhet och inhousebyrå ger kommunikationsstöd till fakulteter, institutioner, universitetsförvaltning och ledning. Kommunikationsenheten arbetar med universitetsgemensam extern och intern kommunikation, studentrekrytering, studentkommunikation, extern och intern webb samt event och arrangemang. Inhousebyrån ger service kring grafisk produktion, webb, film och foto.

Arbetsuppgifter
Vi behöver förstärka med en kommunikatör som kan arbeta med att planera och producera kommunikation för både tryckta och digitala kanaler. Du kommer att samarbeta med andra kommunikatörer och producenter på vår enhet. Vi har filmare, fotografer och formgivare och du kommer att bidra med text, idéer, koncept mm. Dina arbetsuppgifter kan bli att arbeta med allt ifrån att skriva och publicera texter för extern webb, intranät och sociala medier, göra reportage eller annan redaktionell text till trycksaker, arbeta med projektkommuni­kation och marknadsföring för våra event eller annat kommunikationsarbete som efterfrågas av verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyexaminerad från en högskoleutbildning inom kommunikation. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, och kan även hantera engelska som arbetsspråk både i tal och skrift. Du ska ha erfarenhet av att använda publiceringssystem för webb och av att hantera något eller några av de vanligaste sociala medierna.

Som person har du lätt att skapa goda relationer med chefer och medarbetare, du är lyhörd och har näsa för att arbeta proaktivt och hitta ämnen och teman att kommunicera. Du är idé- och initiativrik, strukturerad, ansvarstagande, bra på att samarbeta både i mindre sammanhang och i nätverk samt serviceinriktad även när tempot är högt. Du kommer jobba med både större och mindre uppdrag nära verksamheten, så det är viktigt att du är prestigelös och hugger tag i arbetsuppgifter där det behövs.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning till 2020-01-31 med tillsättning snarast.

Vi vill att du i din ansökan skickar in:

  • Ett arbetsprov på en redaktionell text som du skrivit. Texten ska bestå av mellan 3000 till 4000 tecken.
  • Meddelar när du kan börja anställningen

Närmare upplysningar lämnas av:
Områdeschef Sara Mejtoft, sara.mejtoft@umu.se, eller HR-specialist Tatja Anundsson, tatja.anundsson@umu.se

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-625-19
Kontakt
  • Sara Mejtoft, Områdeschef, 090-786 67 17
  • Tatja Anundsson, HR-specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-04-11
Sista ansökningsdag 2019-04-23

Tilbage til Ledige stillinger