Institutionen för molekylärbiologi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vi söker efter en Förste forskningsassistent till institutionen för molekylärbiologi vid Umeå Universitet. Det är en visstidsanställning på 12 månader med tillträde 1 Maj 2019. Sista ansökningsdag är 20 Mars 2019.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter

Vi erbjuder en vetenskapligt stimulerande miljö som tillhandahålls av Laboratoriet för molekylär infektionsmedicin Sverige (MIMS), Institutionen för molekylärbiologi, Umeå centrum för mikrobiell forskning (UCMR) vid Umeå universitet och Nordiska EMBL Partnership for Molecular Medicine. Den sökande kommer att interagera med forskare från olika områden och med varierande vetenskaplig och teknisk expertis.

Projektet är fokuserat på biokemiska, molekylärbiologiska och strukturella analyser av ribosomassocierade proteiner. Projektets specifika fokus är att förstå rollen av ribosomassocierade ABCF-ATPaser i protein syntes och antibiotikaresistens. ABCF proteinerna ska studeras i rekonstruerade in vitro-system och genom kryo-EM mikroskopi.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha en doktorsexamen i molekylärbiologi eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet av biokemi och strukturell analys är ett krav. Den sökande ska ha erfarenhet av ribosombiokemi och erfarenhet av kryo-EM mikroskopi/röntgen. Erfarenhet av projektets specifika inriktning ABCF ATPases är nödvändigt. Publikationer i internationella tidsskrifter är ett krav. Goda kunskaper i engelska såväl skriftliga och muntliga är ett krav.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter på minst två gärna tre referenspersoner
Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-389-19
Kontakt
  • Dr. Vasili Hauryliuk, Forskare, vasili.hauryliuk@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-03-08
Sista ansökningsdag 2019-03-20

Tilbage til Ledige stillinger