Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning

Vår kollega ska vara föräldraledig och vi söker en vikarie för henne. Som universitetsjurist arbetar du med varierande juridiska frågor i en internationell och dynamisk miljö. Du ger kvalificerat stöd, råd och service till framför allt universitetsledningen, men också till våra övriga institutioner och enheter. Du kommer att arbeta tillsammans med våra fyra andra universitetsjurister vid förvaltningsenheten Universitetsledningens kansli.

Vill du arbeta brett med varierande juridiska frågor i en internationell och dynamisk miljö? Motiveras du av att problemlösning i komplexa sammanhang? Då är detta något för dig.

Arbetsuppgifter

Juristernas arbetsuppgifter omfattar samtliga juridiska frågor som uppkommer i samband med den utbildnings-, forsknings- och samverkansverksamhet som bedrivs vid Umeå universitet, och bjuder på en bred variation av rättsområden som avtalsrätt, immaterialrätt, upphandlingsrätt, högskolerätt. Universitetet är också en myndighet med sedvanliga myndighetsärenden att hantera.

Du kommer att handlägga förvaltnings- och högskolerättsliga ärenden och andra förekommande juridiska frågor med speciell fokus på områdena personuppgiftsrätt och avtalsjuridik - att upprätta, granska och förhandla avtal och andra dokument vid externa samarbeten, såsom forsknings- och samarbetsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och några års erfarenhet av kvalificerat självständigt juridiskt arbete i såväl beslutsfattande som verksamhetsstödjande ställning. Du har erfarenhet av juridiskt arbete inom området för personuppgiftsrätt. Erfarenhet av att arbeta vid en myndighet och av arbete med att upprätta och granska avtal är meriterande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vi söker dig som snabbt kan sätta dig in i olika ärenden och se samband. Du har en mycket god samarbetsförmåga och ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du kan arbeta effektivt och systematiskt med varierande arbetsuppgifter. Du har gott omdöme och är självständig och noggrann. Vid arbetstoppar har du förmåga att kunna prioritera bland arbetsuppgifter. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen är ett vikariat till och med 30 juni 2020, eller den tidpunkt ordinarie befattningshavare återinträder i tjänst. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av enhetschef Chatarina Larson, 090 – 786 53 51. Vi undanber oss telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Facklig information lämnas av SACO tel 090-786 53 65, SEKO civil, tel 090-786 52 96 samt ST, tel 090-786 54 31.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2019-03-06.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-252-19
Kontakt
  • Chatarina Larson, enhetschef, 090-786 53 51
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-13
Sista ansökningsdag 2019-03-06

Tilbage til Ledige stillinger