Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning

Universitetsgemensamt stöd till forskning bedrivs vid flera enheter som bl.a. Externa relationer (främst Grants Office), Planeringsenheten, Universitetsbiblioteket, Kommunikationsenheten, IT-enheten m.fl. För att stärka förutsättningarna för forskning vid Umeå universitet har ett arbete under hösten 2018 genomförts att kartlägga behoven av forskningsstöd inom flera områden som t.ex. stöd vid ansökningar, analys av forskning, forskningsinfrastruktur och forskningsinformation. Syfte med att stärka stöd till forskning är att skapa bättre förutsättningar för forskning, öka lärosätets konkurrenskraft och även kvalitet.

Som verksamhetsledare vid Grants Office leder och vidareutvecklar du verksamheten för att optimera det universitetsövergripande forskningsstödet. I arbetet ingår att utreda hur det universitetsövergripande forskningsstödet vid Umeå universitet kan vidareutvecklas. Du arbetar för att tydliggöra förhållandet mellan universitetsförvaltningens olika enheter i relation till forskningsstöd såsom utveckling av forskningsinformation, forskningsdatalagring, forskningsfinansiering och forskningsinfrastruktur. Du arbetar vidare med att följa utvecklingen av forskningspolitik och forskningsfinansiering både nationellt och internationellt, samt bistå fakulteter och andra organ i strategiska frågor kopplat till bl.a. forskningsstöd. Arbetet innebär mycket kontakter och kräver både samarbetsförmåga och pedagogisk förmåga. Uppdragsgivare är förutom enhetschef för externa relationer även prorektor.

Kompetenskrav

Du har forskarexamen och har erfarenhet av att arbeta nära ledningen vid ett lärosäte/universitet.

 Vidare kräver uppdraget som verksamhetsledare:

  • God kännedom om Umeå universitet, både kärnverksamhet och universitetsförvaltningen
  • Att du har arbetat med uppföljning för en stor organisation samt har erfarenhet av att driva större projekt
  • Erfarenhet inom forskningsinformation och förståelse för ekosystemet inom forskningsinformation, både nationellt och internationellt, såsom forskningsdatalagring, forskningsfinansiering och forskningsinfrastruktur
  • Dokumenterad erfarenhet av projektledning inom forskningsinformation samt erfarenhet av beslutsstödsystem som t.ex. Business Intelligence-verktyg och bibliometriska analyser
  • Erfarenhet att leda projekt- och arbetsgrupper.

Vidare har du ett brett kontaktnät inom universitetet samt gärna kontakter med vetenskapliga råd och erfarenhet av verksamhetsplanering, mål och aktiviteter samt årsredovisning. Medverkande i nationella och internationella forskningsinformationsnätverk är meriterande.

Du kommer i stor utsträckning att arbeta med personer från olika enheter vilket innebär att god social kompetens och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper. För att lyckas i rollen som verksamhetsledare krävs att personen är en naturlig ledare, organiserad och strukturerad. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 Villkor

Tillsättningen är en visstidsanställning på 50% med tillträde snarast möjligt till och med 2019-12-31.

För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med enhetschef Hans-Olov Byqvist, mobil: 072-538 53 55, e-post: hans-olov.byquist@umu.se

Facklig information lämnas av SACO-S: 090-786 53 65, SEKO: 090-786 52 96 och ST: 090-786 54 31.

Sista ansökningsdag är 27 januari. Välkommen med din ansökan! Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-49-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-01-08
Sista ansökningsdag 2019-01-27

Tilbage til Ledige stillinger