Umeå universitet, Statsvetenskapliga institutionen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vår studieadministratör kommer vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie. Anställningen är på heltid under ett års tid. Tillsättning i mars 2019 eller enligt ök.

Som studieadministratör är du en viktig kugge i hjulet och agerar stöd och ger service i studieadministrativa ärenden till studenter och undervisande personal. Du är ett nav i supporten gentemot studenter och institutionens ansikte utåt mot våra svenska och internationella studenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av studieadministration av våra kurser inom statsvetenskap, freds- och konfliktstudier samt samhällsvetenskap.

Arbetsuppgifterna innebär ansvar för registrering av studenter och rapportering av resultat, boka lokaler och administrera skriftlig tentamen, hantera utlämning av studentarbeten och tentamina, samt att administrera uppsatser och därtill hörande utlåtanden.

Du är en nyckelperson i arbetet med Ladok 3 vid institutionen samt utgör stöd till lärare vid användandet av systemet.

Du kommer vidare tillsammans med studievägledare ansvara för hanteringen av kursplaner, litteraturlistor mm i Selma, arkivera studerandematerial, stödja lärare i deras vardagliga arbete, såsom dela ut material etc. samt att stödja studierektor i framtagandet av material inför diverse analyser.

Du ingår i institutionens organisation för studieadministration vilket tidvis kan innebära att du tillfälligt behöver utgöra stöd vid arbetstoppar eller vid medarbetares sjukdom eller ledighet.

Övriga administrativa uppgifter inom institutionen kan förekomma.

Arbetet innebär ett nära samarbete med studierektor, lärare, studievägledare och övrig administrativ personal. Att medverka till utvecklingen av processer och rutiner för en effektiv studieadministration med hög kvalitet är en viktig del av arbetet.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har examen på lägst gymnasienivå eller motsvarande. Du har tidigare erfarenhet av administrativt arbete. Erfarenhet inom myndighet och gärna högskola/universitet är mycket meriterande. Det är också meriterande om du arbetat med olika typer av studentkontakter.

Erfarenhet av de system som Umeå universitet använder för studieadministrativa ärenden, såsom Ladok, Selma, NyA, Cambro etc. är meriterande.

Det är en merit om du har högskoleexamen, gärna med administrativ inriktning eller likvärdig utbildning. God kännedom om institutionen och våra utbildningar är en ytterligare merit.

Övriga kvalifikationer 

Arbetet ställer mycket höga krav på självständighet, samt förmågan att vid arbetstoppar kunna hantera många ärenden samtidigt.

Du behöver ha god servicekänsla och vara noggrann ditt arbete. Vi söker dig som är självgående, ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. Du tar gärna egna initiativ för att lösa praktiska problem.

God datorvana (användande av Office-program) krävs för arbetet. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt kunna kommunicera på engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Magnus Blomgren, magnus.blomgren@umu.se, 090-786 61 71.

Statsvetenskapliga institutionen har drygt 60 anställda och svarar för forskning och utbildning inom ämnena statsvetenskap, freds- och konfliktstudier samt utbildningsledarskap. Förutom studier på samtliga nivåer inom dessa ämnen finns vid institutionen en omfattande forskningsverksamhet. För mer information, se http://www.pol.umu.se

Ansökan

Ansökan görs via e-rekryteringssystemet Varbi. Bifoga CV och personligt brev samt övrig information som du önskar åberopa.

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-11.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2218-18
Kontakt
  • Magnus Blomgren, magnus.blomgren@umu.se, 090-786 61 71
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-12-21
Sista ansökningsdag 2019-01-11

Tilbage til Ledige stillinger