Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vid Institutionen för fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, till exempel organisk elektronik, nanoteknik, fotonik, och teoretisk fysik. Institutionen är en del av KBC, kemiskt-biologiskt centrum vid Umeå Universitet. Vi har utmärkt tillgång till modern instrumentering och infrastruktur för material- och komponenttillverkning och tillhörande analys. Forskargruppen ”The Organic Photonics and Electronics Group” designar, tillverkar och utvecklar fotoniska och elektroniska komponenter baserade på organiska halvledare, antingen syntetiserade inom gruppen eller av internationella samarbetspartners. Vi söker nu en förste forskningsingenjör som skall arbeta med tillverkning, karaktärisering och utveckling av ljus-emitterande elektrokemiska celler inom ramen för ett projekt finansierat av stiftelsen för strategisk forskning.

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 15 månader. Tillträde 2018-09-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2018-07-23.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av tillverkning, karaktärisering och utveckling av ljus-emitterande elektrokemiska celler. Tillverkningsmetoderna innefattar ”spin-coating”, termisk vakuumförångning, och spraybestrykning, medan mätmetoderna innefattar optoelektronisk, elektrokemisk och strukturkaraktärisering av komponenterna samt relaterad materialkaraktärisering.

Kompetenskrav
Du har en doktorsexamen i fysik, kemi eller motsvarande, och en dokumenterad gedigen kunskap relaterad till tillverkning, karaktärisering och utveckling av ljus-emitterande komponenter. Vidare är det meriterande om du har dokumenterad specifik kunskap inom tillverkning med ”spin-coating”, termisk vakuumförångning, och spraybestrykning, samt inom optoelektronisk, elektrokemisk och strukturkaraktärisering av komponenter.
Du måste ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:
1. Ett följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer, forskningsintressen och motivering varför du söker.
2. En meritförteckning.
3. Kopior av examensbevis.
4. Kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2018-07-23.

Information
Närmare upplysningar lämnas av professor Ludvig Edman, epost: ludvig.edman@umu.se, telefon: 090-786 5732

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1250-18
Kontakt
  • Ludvig Edman, 090-786 57 32
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-19
Sista ansökningsdag 2018-07-23

Tilbage til Ledige stillinger