Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Beskrivning

Anställningen är ett vikariat på 6 månader och på halvtid. Placering är vid institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, enheten för arbetsterapi. Vid enheten arbetar ungefär 15 lärare och forskare. Vi bedriver arbetsterapeututbildning på kandidat-, magister- och masternivå samt forskarutbildning. Vid enheten bedrivs forskning för alla åldersgrupper från barn till de allra äldsta med perspektiv på aktivitet och delaktighet. Det innebär forskning riktad mot arbetsterapi i skolan, vardagsteknologi, psykisk ohälsa, arbetsförmåga och återgång till arbete, neurologi med inriktning mot rörelsestörningar, den åldrade befolkningen samt genus inom medicinen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning på grundnivå inom arbetsterapeutprogrammet med fokus på beteendevetenskap inom arbetsterapi och arbetsterapeutiska teorier och modeller relaterade till utredning, intervention och utvärdering. En del av undervisningen ligger även inom verksamhetsförlagd utbildning och då främst i form av kontaktlärarskap. Administrativa uppgifter främst relaterade till kursansvar förekommer. Undervisning sker både vid universitetet och nätbaserat via läroplattformar.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Till arbetsterapi söker vi en legitimerad arbetsterapeut med mångårig klinisk erfarenhet inom området barn och ungdomar.

Bedömningsgrunder

Med hänsyn till anställningens innehåll är dokumenterad klinisk skicklighet meriterande. Vi efterfrågar erfarenhet av undervisning, administrativa uppgifter, ledning och utveckling av verksamhet såväl självständigt som i samarbete med andra, samt ha förmåga att samverka med det omgivande samhället. Skall kunna uppvisa pedagogisk skicklighet genom dokumenterad erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt handledning. Högskolepedagogisk utbildning är meriterande liksom undervisning och forskning inom arbetsterapi. Kunskap och erfarenhet av sensorisk integration bedöms som viktig.


Välkommen med din ansökan!


Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2018-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1146-18
Kontakt
  • Ulla Nygren, 090-7869102
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-06-19
Sista ansökningsdag 2018-07-13

Tilbage til Ledige stillinger