Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vi söker en fältassistent med kunskaper i akvatiskt fältarbete. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till och med 2018-09-30. Tillträde 2018-05-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2018-04-16. Välkommen med din ansökan!

Projektbeskrivning
I norra Europa förväntas klimatförändringar bl.a. leda till ökad sötvattenstillrinning från land till hav. Älvvattnet för med sig brunfärgat humusmaterial från land som skuggar ljuset och därmed kan ha en negativ inverkan på fotosyntesen i kustvattnet. En teori är att ökat sötvatteninflöde därigenom rubbar balansen i födoväven och att det i slutänden leder till minskad produktion av fisk. Födovävens effektivitet minskar genom att fler trofiska nivåer introduceras. Fisken i havet förväntas få en sämre fettsyrasammansättning och bli mer kontaminerad med miljögifter. I projektet undersöker vi därför hur sötvattentillrinning från land påverkar produktion, födovävsstruktur och miljögiftskontaminering i olika havsvikar.

Arbetsuppgifter
Arbetet omfattar provtagning av kemiska och biologiska variabler i vatten och bottensediment (t.ex. närsalter, plankton och bottenfauna), samt arbete i laboratorium (förberedelse inför provtagning, upparbetning av prover och sortering av organismer). Du kommer att arbeta i ett team på 6-7 personer. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande och ske i interaktion med övriga personer i teamet.

Kompetenskrav
Vi söker dig med högskoleutbildning i biologi eller motsvarande. Du har utbildning och erfarenhet av arbete i naturen, både på land och i vatten. Du kommer att ha hand om bil- och båttransporter i projektet, varför körkort för bil krävs och erfarenhet av att köra båt är önskvärt. Arbetet är fysiskt krävande varför god fysisk förmåga också är önskvärt. God kunskap i svenska krävs samt god samarbetsförmåga.

Ansökan
Ansökan ska innehålla följande:

  • En beskrivning av varför du är intresserad av och lämpad för anställningen (personligt brev)
  • CV
  • Kopior av utbildningsbevis
  • Aktuella kontaktuppgifter till två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska och sista ansökningsdag är 2018-04-16.

Kontaktinformation
Närmare upplysningar lämnas av professor Agneta Andersson, tel 090-786 98 45 E-post: agneta.andersson@umu.se

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) bedriver forskning och forskarutbildning inom ämnena ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 120 medarbetare. För mer information, se www.emg.umu.se.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2018-09-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-581-18
Kontakt
  • Agneta Andersson, professor, 090-786 98 45
Facklig företrädare
  • ST, 090-786 54 31
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
Publicerat 2018-03-26
Sista ansökningsdag 2018-04-16

Tillbaka till lediga jobb