Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Institutionen för odontologi består av ca 70 medarbetare och bedriver undervisning på tandhygienist-, tandläkar- och tandteknikerprogrammet samt bedriver odontologisk forskning. 

Vi söker en vikarierande universitetsadjunkt i oral hälsa. Anställningen är på halvtid (50%) och tidsbegränsad till 2 år. Sista ansökningsdag är 16 maj 2025. 

Arbetsuppgifter

Som universitetsadjunkt på tandhygienistprogrammet undervisar du i kurser inom oral hälsa utifrån den biopsykosociala modellen. Fokus ligger på den professionella utvecklingen till tandhygienist, hälsokommunikation och grundläggande klinisk färdighetsträning. I detta ingår allt från planering och förberedelse till genomförande av undervisning, handledning, examination, presentationer och framtagande av undervisningsmaterial.

Det ingår även att samverka med övriga medarbetare på programmet och samverka kring verksamhetsförlagd utbildning samt bidra till tandhygienistprogrammets och tandhygienistprofessionens utveckling och kommunikation med det omgivande samhället. 

Behörighetskrav

  • Legitimerad tandhygienist på lägst kandidatnivå och aktiv som tandhygienist
  • Erfarenhet av undervisning och utvecklingsarbete inom tandhygienistutbildning
  • Goda kunskaper i hälsokommunikation och förståelse för det biopsykosociala perspektivet inom ämnet oral hälsa
  • God samarbets- och kommunikationsförmåga
  • Goda kunskaper i svenska och engelska 

Bedömningsgrunder och avvägning mellan grunderna 

Ämnesmässig skicklighet och pedagogisk skicklighet ges lika vikt.

  • I ämnesmässig skicklighet tas särskilt hänsyn till förmåga till personcentrerad hälsokommunikation och förståelse för det biopsykosociala perspektivet inom ämnet oral hälsa
  • Pedagogisk skicklighet ska avse relevant högskolepedagogisk utbildning och dokumenterad erfarenhet från undervisning i oral hälsa på tandhygienistprogrammet. Samt förmåga att utbilda och vägleda studenter på ett pedagogiskt genomtänkt sätt och verka för en stimulerande lärmiljö i samverkan med studenter och samarbetspartners.

Bedömning av kommunikativ skicklighet avser:

  • Förmåga till kommunikation och samverkan med det omgivande samhället
  • Förmåga att främja samarbeten på alla nivåer inom utbildningen

Administrativ skicklighet avser:

  • Förmåga att självständigt planera, organisera och utveckla utbildningsverksamheten
  • Erfarenhet av relevanta digitala verktyg, exempelvis Microsoft 365, Teams och Zoom.

Annan relevant skicklighet för rollen beaktas. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Du ansöker via e-rekryteringssystemet Varbi senast 16 maj 2025 och din ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev
  • CV/meritförteckning
  • Redogörelse för pedagogisk verksamhet
  • Relevanta examensbevis

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-571-25
Kontakt
  • Pernilla Lif Holgerson, 090-7856211
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2025-04-22
Sista ansökningsdag 2025-05-16
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb