Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Vi söker nu en klinisk assistent till forskningsprojektet InnoSleep.

Anställningen är 12 månader på 25% av heltid. Insamlingen kommer bedrivas i Lund/Malmö.

Arbetsuppgifter

Inkludering av patienter samt insamling av forskningsdata till delprojekt i InnoSleep. Sammanställning och synkning med patienter inkluderade i Umeå. InnoSleep är ett EU finansierat forskningsprojekt mellan olika studiecentra i Danmark, Sverige samt Norge. Region Själland är leadpartner i projektet. Administrativa arbetsuppgifter kan också ingå.

Kompetenskrav

Behörig att anställas som klinisk assistent är enligt Högskoleförordningen den som har avlagt läkarexamen eller antas eller är antagen till utbildning på forskarnivå inom medicin.

Vi söker dig som har läkarexamen med legitimation, specialist i otorhinolaryngologi. Disputerad ÖNH specialist med erfarenhet av handläggning av sömnapnesjukdom. 

Det är önskvärt att du är kunnig inom sömnmedicin och har erfarenhet av att leda forskningsprojekt.

Eftersom kommunikationen inom institutionen/arbetsgruppen sker på både svenska och engelska, ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett CV, personligt brev samt examensbevis/intyg om läkarlegitimation och vara inkommen senast 2024-05-01


Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-643-24
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb