Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning 

Vill du arbeta både strategiskt, operativt och brett med personalfrågor? Kansliet för medicin söker nu 1 - 2 medarbetare till HR-gruppen som vikarierande HR-specialist under 1 år. Omfattning är upp till 50 – 100 % och önskat tillträde är i augusti 2024. Välkommen med din ansökan senast den 10 maj!

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist hos oss är du ett professionellt och konsultativt chefsstöd. I din roll erbjuds du ett omväxlande uppdrag där du kommer att stödja chefer och andra HR-medarbetare i personal- och arbetsrättsliga frågor. Arbetet är brett och styrs av det behov som finns i verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår att bistå Medicinska fakultetens prefekter/chefer i bl.a. rekrytering, partssamverkan, lönebildning, arbetsmiljöfrågor men även utveckling av fakultetens HR-processer samt att handlägga personaladministrativa och arbetsrättsliga ärenden. I arbetsuppgifterna ingår även att vara stöd till fakultetens ledningsgrupp i personalfrågor och administrativa arbetsuppgifter som exempelvis beredning av beslut, protokollskrivning och sammanställning av remisser som en naturlig del i arbetet.

Du kommer i denna roll att arbeta i kansliets HR-team. Vi samarbetar med fakultetsledning, prefekter och institutionernas HR-stöd i det dagliga arbetet med HR-frågor. Andra kollegor som du samarbetar med är universitetets centrala HR-funktion och med andra fakultetskansliers HR-funktioner, exempelvis genom deltagande i nätverk och utvecklingsprojekt.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen från personalvetarprogrammet eller för anställningen annan relevant kandidatexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du som söker har flera års erfarenhet att arbeta operativt och administrativt med personalfrågor där vi speciellt värdesätter erfarenhet av något eller några av dessa områden; rekrytering, arbetsrätt, lönebildning och arbetsmiljö. Arbetet innebär att du hanterar många pågående ärenden samtidigt och det krävs att du är noggrann och kan strukturera och prioritera ditt arbete. För arbetet krävs att du arbetar självständigt och tar eget ansvar samtidigt som du måste ha god förmåga att samarbeta tätt med dina närmsta HR-kollegor.

Som person är du positiv och har god samarbetsförmåga. Du är trygg i den konsultativa rollen och etablerar snabbt framgångsrika relationer med verksamhetsföreträdare, fackliga representanter och övriga samverkanspartners på ett förtroendeingivande sätt. Då arbetsuppgifterna är varierande, behöver du vara flexibel, serviceinriktad och kunna hantera arbetsuppgifter på olika nivåer. Givetvis har du hög integritet.

Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och kan uttrycka dig på engelska i tal och skrift. Goda kunskaper inom Officepaketet och vana av att använda olika IT-system är en självklarhet för detta arbete. Kunskap om de regelverk som styr HR-arbetet inom statliga lärosäten är meriterande för anställningen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Mer om oss

Du kommer att arbeta vid Kansliet för medicin. Vi är ett knappt fyrtiotal medarbetare vars roll är att vara stöd till verksamheten inom många olika arbetsområden så som personal, ekonomi, kommunikation, utbildning, forskning och studieadministration.

Om du tycker att arbetet verkar intressant - skicka in ett personligt brev, meritsammanställning samt betyg och intyg som är relevanta för anställningen.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta kanslichef Ann-Christin Edlund,

ann-christin.edlund@umu.se.  

Övrigt

Anställningen avser upp till två vikariat under 1 år med omfattning 50 - 100 procent.  Tillträde i augusti 2024.

Du ansöker via universitetets e-rekryteringssystem. Vi vill ha din ansökan senast 2024-05-10.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde augusti 2024
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-611-24
Kontakt
  • Ann-Christin Edlund, 090-7869165
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb